Kultúra Rôzne

Starý zámok ožíva: V Štiavnici štartuje Festival kumštu, remesla a zábavy

Ideálny víkend na výlet do Banskej Štiavnice. Starý zámok ožíva obľúbenou akciou s bohatým rodinným programom.

Ilustračný obrázok k článku Starý zámok ožíva: V Štiavnici štartuje Festival kumštu, remesla a zábavy
Zdroj: TASR

Na banskoštiavnickom Starom zámku bude v piatok a v sobotu (26.5.) rušno. V areáli hradu sa totiž koná 21. ročník Festivalu kumštu, remesla a zábavy, ktorý pre verejnosť pripravuje Slovenské banské múzeum a občianske združenie Iniciatíva za živé mesto.

Program festivalu sa začína v piatok predpoludním. Na svoje si prídu najmä deti, tešiť sa môžu na vystúpenie kúzelníka či šermiarske vystúpenia. Podvečer rodičov zabaví vystúpenie hudobnej skupiny Balkansambel.

O zábavu nebude núdza ani v sobotu, návštevníci sa môžu tešiť na žonglérsko-akrobatickú show, šermiarske vystúpenie či predstavenia Divadla spod Spišského hradu s názvom O Katarínke a Cirkus Pinka.

Petra Páchniková z múzea informovala, že okrem pestrého kultúrneho programu sú súčasťou festivalu aj tvorivé dielne, remeselné trhy a sokoliari. Návštevníci zámku si tiež môžu prezrieť expozíciu historických hodín či výstavu Kalvária v azyle. ,,Taktiež sa dozvedia, ako sa vyrábajú štiavnické fajky Štiavničky a ale aj to, ako minimalizovať a správne triediť odpad," dodala Páchniková.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM