Barbara Dallosová Správy

Starý žiarsky zelovoc zmizol už pred mesiacmi, na jeho mieste je stále pusto: Vieme, čo tu má vzniknúť, FOTO

Budovu roky nefunkčného zelovocu, ktorú mnohí Žiarčania nenazvali inak ako ,,zelená búda", zrovnala radnica so zemou ešte v lete. Mesto už vstúpilo do rokovaní o využití priestranstva. Čítajte, aké plány má aktuálne.

Ilustračný obrázok k článku Starý žiarsky zelovoc zmizol už pred mesiacmi, na jeho mieste je stále pusto: Vieme, čo tu má vzniknúť, FOTO
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Kedysi vychytený zelovoc, v posledných rokoch len strašiak Jiráskovej ulice v Žiari nad Hronom. Opustená drevostavba špatila panorámu ulice, mesto na ňu dostávalo sťažnosti a podľa vtedajších slov prednostu Juraja Miškoviča už mohla byť pre obyvateľov i nebezpečná.

Starý zelovoc teda pracovníci mesta zbúrali ešte v júli minulého roka. Pozrite si FOTKY. Radnica vtedy ešte konkrétny plán využitia vzniknutej plochy nepredstavila, hovorilo sa ale napríklad o nových parkovacích miestach.

Podľa najnovších informácií od samosprávy sa zdá, že predpokad sa naplní a obyvatelia okolitých domov sa nových parkovacích miest dočkajú.

,,Priestor na základovej ploche, ktorá po zbúraní stavby zostala, sme ponúkli bytovým spoločenstvám na zriadenie parkovacích miest. Je o to záujem a aktuáne je to v štádiu komunikácie so spoločenstvami. Do budúcna by teda na tomto mieste mali vzniknúť parkovacie miesta," uviedol vedúci Kancelárie primátora mesta Martin Baláž.

Môže vás zaujímať:

Primátor Žiaru: Mesto sa dostalo na okraj priepasti, z najhoršieho sme vonku!

Žiarski pamätníci si spomenú s úsmevom: Tušíte, prečo sa osada Pod Kortinou volá práve takto?

Miesto, ktoré zostalo po ,,zelenej búde", je zatiaľ nevyužité
4
Galéria
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM