Martin Károly Krimi

Stavebný úrad trvá na odstránení čiernej stavby v parku ŠM

Pôvodne mal v parku Štefana Moysesa stáť letný bufet. Podnikateľ tam postavil rodinný dom. Stavebný úrad trvá na jeho odstránení.

Na dnešnej tlačovej konferencii mesto prostredníctvom primátora ostro odsúdilo počínanie podnikateľa. „Môžem vás jednoznačne ubezpečiť, že kým ja budem primátorom, tak on z toho rodinný dom neurobí. Nedovolíme, aby takýmto spôsobom akýkoľvek podnikateľ podvádzal poslancov mestského zastupiteľstva,“ uviedol Ivan Černaj, žiarsky primátor.

Poslanci projekt podporili s podmienkou, že na tomto mieste bude prevádzkovaný letný bufet s terasou, ktorú budú môcť žiarčania používať najmä v letných mesiacoch. V blízkosti, teraz už čiernej stavby, je mestské plážové kúpalisko.

Stavebné povolenie aj stavebné konanie sa teda vzťahovalo len na bufet. „On vlastne porušil pravidlá stavebného úradu, porušil vlastný projekt a požiadal si o zmenu užívania stavby na rodinný dom. Toto sme mu, samozrejme, nepovolili,“ pokračoval pre Žiar24 Černaj. Stavebný úrad sa spočiatku snažil, aby bola stavba zmenená. Potom ako sa tak nestalo, začal úrad konanie na jej odstránenie.

Stavba vynikla na jar toku 2009. Poslanci pozemky pod stavbou predali vtedy v cene 300 Sk, teda necelých 10 € za meter štvorcový. Primátor ďalej predpokladá, že vec sa vyrieši až na súde.

„K prípadu sa nevyjadrujem,“ – uviedol pre Žiar24 advokát podnikateľa. Ďalej dodal, že stanovisko možno zverejnia budúci týždeň.

/mak/

Stavebný úrad trvá na odstránení čiernej stavby v parku ŠM
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM