Barbara Dallosová Správy Samospráva

Sťažnosti sa kopili, mesto zakročilo: Na tejto žiarskej ulici už nezaparkujete, FOTO

Pozdĺž chodníka na jednej zo žiarskych ulíc parkovali tamojší, ale aj návštevníci neďalekých obchodov. Po novom by sa to vodičom nemuselo oplatiť...

Ilustračný obrázok k článku Sťažnosti sa kopili, mesto zakročilo: Na tejto žiarskej ulici už nezaparkujete, FOTO
3
Galéria

Na novú zákazovú značku vo frekventovanej časti mesta nás upozornila naša čitateľka. Zákaz zastavenia na okraji vozovky pribudol na Ulici J. Hollého, ktorá sa križuje s cestou vedúcou k takzvanému retail boxu s niekoľkými obchodnými prevádzkami. Parkovať rovnobežne s chodníkom boli zvyknutí obyvatelia blízkych domov, no v prípade plného parkoviska pred obchodným centrom i jeho návštevníci.

Ako uviedol vedúci Kancelárie primátora mesta Martin Baláž, vozovka na tejto ulici nie je dostatočne široká na prejazd dvoch áut v obojsmernej premávke, a to v časti od križovatky od Dr. Jánského po koniec výjazdov z protiľahlých garáží.

,,Dochádzalo často ku kolíznym situáciám najmä v časti križovatky od Ul. Dr. Jánského. Už samotné parkovanie na okraji tejto vozovky bolo porušovaním platnej vyhlášky," vysvetlil Baláž s tým, že mesto krokom reagovalo na opakujúce sa sťažnosti vodičov a na tento problém v minulosti upozoroňovali aj žiarski poslanci.

,,Neubudlo žiadne parkovacie miesto, keďže sa o žiadne miesta na parkovanie nejednalo, autá doteraz zaberali pravý okraj vozovky," dodal Baláž. Ako ale vidno na záberoch z dotknutého úseku, niektorí vodiči si na novinku zrejme ešte nezvykli a popri chodníku aj napriek zákazovej značke parkuje zopár previnilcov (FOTO v galérii).

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM