Správy

Štiavnica sa pustí do opravy ulíc: Pre obyvateľov to znamená obmedzenia

Stavebné práce budú prebiehať za úplnej uzávierky dopravy. Rekonštrukcia sa dotkne aj spojov MHD.

Ilustračný obrázok k článku Štiavnica sa pustí do opravy ulíc: Pre obyvateľov to znamená obmedzenia
Zdroj: TASR

Mesto Banská Štiavnica tento rok dokončí opravu Ulice Andreja Sládkoviča. V uplynulých rokoch sa jej podarilo zrekonštruovať jej prvé dva úseky, v nasledujúcich týždňoch sa obnovy dočká aj zvyšná časť.

Prednostka Mestského úradu Ivana Ondrejmišková informovala, že mesto aj tento rok získalo finančné prostriedky z ministerstva financií. Dotácia vo výške 700 000 eur bude použitá na dokončenie rekonštrukcie spomínanej ulice a na I. etapu rekonštrukcie Ulice Antona Pécha.

,,Predmetom riešenia bude rekonštrukcia úseku miestnej komunikácie Ulice Andreja Sládkoviča od skončenia v roku 2017 pri Frauenbergu až po Piarsku bránu na rozhraní dláždeného a asfaltového krytu vozovky," informuje prednostka na mestskom webe. Rekonštrukcia Ulice Antona Pécha sa bude realizovať od hornej koncovej časti smerom k Slovenskému vodohospodárskemu podniku š.p.

Stavebné práce budú ako pominulé roky prebiehať za úplnej uzávierky dopravy. Trvať by mali od 9. apríla do konca mája na Ulici Andreja Sládkoviča a od 23. apríla do polovice júla na Ulici Antona Pécha. Z dôvodu uzávery cesty budú zmenené aj platné cestovné poriadky prímestských autobusových liniek.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM