Kultúra

Štiavnický amfiteáter ožíva: Letná šnúra akciií štartuje prvým koncertom

Koncert Katky Koščovej a Geišbergovcov odštartuje tohtoročnú sériu podujatí v amfiteátri pod Novým zámkom. Program sľubuje vyžitie na celé leto.

Ilustračný obrázok k článku Štiavnický amfiteáter ožíva: Letná šnúra akciií štartuje prvým koncertom
Zdroj: TASR

Organizátori avizujú, že stretnutie autorskej tvorby Katky Koščovej a Daniela Špinera s osobitým pesničkárstvom dvoch generácií Geišbergovcov v sebe nesie prísľub nevšedného zážitku.

,,Obrovským úspechom minulý rok skončil vypredaný koncert IMT Smile a práve pre skvelé ohlasy sa kapela vracia do Banskej Štiavnice, aby 22. júla opäť vystúpila v tomto krásnom priestore," informovala PR manažérka Hana Tásler.

V nedeľu 23. júla bude v priestoroch amfiteátra uvedený projekt Hrana, ktorý prezentuje dielo Mareka Brezovského v podaní slovenských muzikantov pod vedením Oskara Rózsu. Ďalšie zaujímavé spojenie sľubuje koncert bratislavskej kapely Para a speváčky Jany Kirschner. Do Banskej Štiavnice prídu zahrať 4. augusta.

,,Ani tento rok by sa nezaobišiel bez tradičného festivalu filmov 4 Živly, ktorý okrem programu plného hraných, dokumentárnych, animovaných či experimentálnych filmov ponúka aj zaujímavé workshopy a prezentácie," podotkla Tásler s tým, že festival sa bude konať od 10. do 13. augusta.

Chikiliki tu-a, Žena z lesoparku a ďalší interpreti sa predstavia počas ďalšieho ročníka hudobno-umeleckého festivalu Osmidiv, ktorý sa uskutoční 20. augusta. Koncom augusta (26.8.) sa budú môcť návštevníci zabaviť v priestoroch amfiteátra na najpredávanejšej a najdrsnejšej stand-up comedy show Iva Ladižinského, Jara Szaba, Fuča Mariňáka a ich špeciálnych hostí.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM