Aktualizované Správy

Štrajk dopravcov spôsobil problémy firmám pri Žiari: Meškali dodávky

Protestné blokády na našich cestách pokračujú. Spoločnosti z nášho regiónu hlásili meškajúce dodávky.

Ilustračný obrázok k článku Štrajk dopravcov spôsobil problémy firmám pri Žiari: Meškali dodávky
Zdroj: TASR

Štrajk autodopravcov spôsobil meškanie niekoľkých dodávok zákazníkom novobanského závodu Knauf Insulation, ktorý vyrába produkty z minerálnej vlny. ,,Zákazníci to však boli ochotní akceptovať, keďže vedia, aká je v súčasnosti situácia," uviedla v tejto súvislosti Alena Kálazi, manažérka nákupu Knauf Insulation.

Zároveň dodala, že zo strany dodávateľského reťazca musia situáciu pozorne sledovať a prispôsobovať jej vykládku materiálov. Ide najmä o dodávateľov z Maďarska a Poľska, ktorí sú pre stabilitu výrobného procesu v novobanskom závode kľúčoví.

,,Pretože je štrajk organizovaný a prechody hraníc časovo regulované, dokážeme sa miernym zdržaniam prispôsobiť. V prípade zablokovania hraníc v 24-hodinovom intervale vidíme situáciu z hľadiska plynulého zásobovania ako neudržateľnú," dodala Kálazi.

O problémoch v súvislosti so štrajkom hovorí aj žiarska spoločnosť Tubapack. Podľa vyjadrenia logistického oddelenia spoločnosti mali v stredu problém s uzavretými hraničnými priechodmi na maďarskej hranici. ,,Nebolo ňou možné prejsť, preto dopravca nenaložil dohodnutý tovar, opätovne sme museli riešiť auto a pôvodnú nakládku stornovať. Je to pre nás strata času a rovnako aj peňazí," uviedla v tejto súvislosti spoločnosť.

Únia autodopravcov Slovenska (UNAS) od utorka (28. 1.) pokračuje v protestných blokádach nákladnej dopravy na cestných hraničných priechodoch. UNAS tvrdí, že vláda odmietla akceptovať jej požiadavky a k dohode nedošlo.

Nenechajte si ujsť viac noviniek zo Žiaru a okolia a sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM