Barbara Dallosová Správy

Strašiak jednej zo žiarskych ulíc končí: Bývalý zelovoc zrovnávajú so zemou! FOTO

Opustená budova bývalej predajne chátrala na Jiráskovej ulici roky, po vôli nebola ani mnohým Žiarčanom. Dnes ju obkľúčili pracovníci mesta a objekt sa z ulice začína strácať. Pre ľudí vraj mohla byť už i nebezpečná.

Ilustračný obrázok k článku Strašiak jednej zo žiarskych ulíc končí: Bývalý zelovoc zrovnávajú so zemou! FOTO
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Budova, ktorú si niektorí obyvatelia pamätajú ako predajňu ovocia a zeleniny, svojmu účelu neslúži už roky. ,,Zelená búda", ako je často označovaná samotnými obyvateľmi mesta, stojí blízko centra mesta na Jiráskovej ulici. Dnes (21.7.) ráno ju začali robotníci zrovnávať so zemou.

Na objekt sa Žiarčania sťažovali

Podľa prednostu Mestského úradu Juraja Miškoviča bolo odstránenie budovy nutné i z dôvodu bezpečnosti. Žlč dvíhala i niektorým Žiarčanom. „Mesto evidoval na tento objekt i sťažnosti. Sme preto veľmi radi, že drevená budova už viac nebude nebezpečná pre ľudí a nebude ani špatiť mesto," vysvetlil pre portál Žiar 24 Miškovič.

To, že po rokoch chátrania k búraniu objektu nakoniec došlo, je dôsledkom zmeny vlastníctva. Podľa Miškoviča mal vlastník objektu voči mestu dlh a po tom, čo urobila radnica zápočet tohto dlhu, prešla budova do majetku mesta.

Čo zelovoc nahradí?

Podľa slov prednostu radnica realizuje búracie práce vo vlastnej réžii, prostriedky, ktoré na ne vynaloží z mestskej kasy, sú teda minimálne. ,,Nerobí nám to žiadna firma, práce sú zabezpečené našimi pracovníkmi a jediné naše náklady na búranie tohto objektu je odvoz na skládku," uviedol prednosta s tým, že ukončenie prác odhaduje o niekoľko dní.

Na otázku, na čo bude priestor, ktorý po zbúraní budovy zostane, využitý, Miškovič reagoval: ,,Rozhodneme sa na vedení mesta, lebo momentálne nemáme predstavu, ako bude vyzerať tá plocha po obnažení. Uvidíme či sa tam niečo vysadí, alebo sa urobí nejaká spevnená plocha, parkovisko… V každom prípade sa to budeme snažiť nejak účelne využiť, ale o tom sa bude premýšľať až keď sa to zdemontuje a vyhodnotíme existujúci stav."

Chátrajúcu budovu bývalého zelovocu rozoberajú na kusy
15
Galéria
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM