Barbara Dallosová Správy

Strašiaky žiarskych ulíc zavadzajú a zaberajú parkovacie miesta: Čo s opustenými autovrakmi?

Na opustené autá v uliciach mesta upozorňujú policajtov aj samotní obyvatelia. Len za minulý rok zaevidovala Mestská polícia v Žiari nad Hronom 20 autovrakov.

Ilustračný obrázok k článku Strašiaky žiarskych ulíc zavadzajú a zaberajú parkovacie miesta: Čo s opustenými autovrakmi?
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Aj v uliciach Žiaru nad Hronom sa nájdu každoročne opustené vozidlá, ktoré nikto nevyužíva, zaberajú parkovacie miesta a môžu predstavovať nebezpečenstvo pre životné prostredie. Mestskí policajti ich v Žiari nad Hronom v minulom roku evidovali celkom 20, pričom 16 z nich bolo po upozornení z komunikácií odstránených. Na takéto autá policajtov podľa náčelníka žiarskej mestskej polície (MsP) Róberta Šišku upozorňujú aj samotní obyvatelia.

,,Ten výskyt týchto áut je pomerne stabilný. Každý rok je to približne 20 autovrakov,„ uviedol v tejto súvislosti. Majiteľov takýchto starých vozidiel sa mestskí policajti snažia vždy kontaktovať a vyzvať, aby ich z komunikácie buď odstránili, alebo spojazdnili. ,,Musím povedať, že toto sa nám tak na 90 percent darí. Zisťujeme, monitorujeme tieto vozidlá, upozorňujeme majiteľov,“ podotkol Šiška.

Problémy však spôsobujú také vozidlá, ktorých majitelia sú síce známi, no nevedia ich kontaktovať. Na takéto vozidlá pozabudol podľa Šišku aj zákon o odpadoch. ,,Máme aj také vozidlá, ktoré máme dlhodobo niekoľko rokov odstavené na komunikácii, držiteľ je známy, ale, bohužiaľ, nevieme s ním komunikovať, lebo nie je známe miesto jeho pobytu," uviedol Šiška. V takýchto prípadoch je snahou MsP docieliť, aby boli vozidlá prekvalifikované na odpad, ktorý môže správca komunikácie na náklady majiteľa odstrániť.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM