Katarína Reiterová Rôzne

Chudobným deťom zriadili študovňu: Chodí do nej len Alex, učil by sa aj soboty

Základná škola na Ulici M. R. Štefánika vybudovala vo svojich priestoroch študovňu pre deti zo sociálne znevýhodneného prostredia. Zatiaľ do nej chodí jeden žiak.

Ilustračný obrázok k článku Chudobným deťom zriadili študovňu: Chodí do nej len Alex, učil by sa aj soboty
Zdroj: Dnes24.sk

Študovňa je pre žiakov, ktorí nemajú doma vhodné podmienky na prípravu do školy. „Nemajú internet, prípadne miesto, kde by sa učili. Momentálne študovňu využíva jeden chlapec, siedmak Alex, ktorý v minulom školskom roku dosiahol veľmi dobrý priemer na vysvedčení, mal jednu dvojku a samé jednotky. Alex sa vracia do študovne po vyučovaní, okolo tretej, kde si píše domáce úlohy,“ vysvetlila riaditeľka školy Ľubica Baranová.

Aj keď študovňu navštevuje momentálne len jeden žiak, riaditeľka verí, že to má zmysel. „Alex je veľmi šikovný a teší sa z možnosti, ktorú má. Je príkladom pre všetky ostatné deti. Podľa jeho slov by sa najradšej učil aj v sobotu,“ pochválila žiaka Baranová.

Študovňu môžu využívať najviac dvaja žiaci. Ako ďalej vysvetlila riaditeľka, využívanie študovne závisí hlavne od správania žiaka, keďže študijné výsledky detí môžu ovplyvniť práve domáce podmienky. Študovňu otvorili začiatkom októbra a financie na jej vybudovanie získala škola z príspevkov na skvalitnenie vyučovania pre deti zo sociálne znevýhodneného prostredia Ministerstva školstva SR.

Ilustračné foto: ZŠ na Ul. M. R. Štefánika v Žiari nad Hronom

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM