Kultúra

Štyavnycký vjanočný jarmok: Toto všetko nás čaká

Pili ste už krampampulu a viete čo sú bacekýchle? Nielen tieto originálne špeciality na nás čakajú už tento piatok a sobotu na jubilejnom ročníku štiavnického vianočného podujatia. nebudú chýbať koledníci, Oskar Rózsa a Zdenka Predná.

Vône tradičných vianočných špecialít, originálne výrobky šikovných remeselníkov a bohatý kultúrny program pocítia a zažijú návštevníci jubilejného 10. ročníka Štyavnyckého vjanočného jarmoku. Na nádvorí Kammerhofu v Banskej Štiavnici sa uskutoční už tento piatok a sobotu, 13. a 14. decembra.

Ako povedala Petra Páchniková z oddelenia marketingu Slovenského banského múzea (SBM) v B. Štiavnici, v programe sa predstavia napríklad Koledníci z MŠ Križovatka, Koledníci z Katolíckej spojenej školy sv. F. Assiského, Vianočné spevy žiakov Základnej umeleckej školy, Spevy a vianočné vinšovačky detí z MŠ Nezábudka a tiež živý betlehem. Vystúpi tiež Oskar Rózsa a Zdenka Predná.

Pre návštevníkov je pripravená aj hra Putovanie s betlehemskou hviezdou po expozícii Baníctvo na Slovensku. Špeciálne pre Štiavničanov je v piatok 13. decembra určený vstup do expozícií Berggerichtu – Mineralogická expozícia a Galérie J. Kollára zdarma.

Medzi gurmánskymi špecialitami, ktoré ponúkne jarmok nebude chýbať jedinečný štiavnický nápoj krampampula s tajným receptom, bacekýchle, kapustnica, klobásky, lokše či pagáčiky.

Kompletný program nájdete vo fotogalérii.

Štyavnycký vjanočný jarmok: Program
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM