Martin Károly Správy

Súd odročil pojednávanie aj s druhou prepustenou zdravotnou sestrou

V poradí už druhá žiarska zdravotná sestra, ktorá žaluje prevádzkovateľa Všeobecnej nemocnice v Žiari nad Hronom pre neplatnosť výpovedí, musí počkať na nové pojednávanie. Právny zástupca žalovanej strany sa ospravedlnil.

Ilustračný obrázok k článku Súd odročil pojednávanie aj s druhou prepustenou zdravotnou sestrou
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Ako uviedla hovorkyňa Okresného súdu (OS) v Žiari nad Hronom Nina Spurná, v pondelok (10.12.) právny zástupca odporcu zaslal na okresný súd splnomocnenie a ospravedlnenie svojej neúčasti na pojednávaní z dôvodu kolízie. „To znamená, že sa mu toto pojednávanie krylo s iným,“ vysvetlila Spurná. OS odročil pojednávanie na 27. februára.

Právny zástupca všetkých troch zdravotných sestier Ján Paučo sa pre TASR vyjadril, že považuje konanie odporcu za obštrukciu. Podľa neho žalovaná strana musela už dlhšie vedieť o tom, že sa jej advokát nedostaví na súdne pojednávanie z dôvodu kolízie. „Opakovane, ako aj v prvom prípade, si protistrana zvolila právne zastúpenie z iného mesta, v tomto prípade z Hnúšte. Mne súd oznámil skutočnosť, že sa prípad odročí, deň pred tým.“ Prevádzkovateľ nemocnice podľa Pauča čaká na právoplatnosť rozsudku súdu v Spišskej Novej Vsi, kde je žalovaný za podobný prípad, ako je tento.

OS v Žiari nad Hronom v prvom prípade prepustenej zdravotnej sestry Márie Dulajovej odročil pojednávanie na 5. februára, termín pojednávania s treťou prepustenou sestrou vytýčený ešte nie je.

Pozrite sa ako vníma tento spor Mária Dulajová tu.

Tri zdravotné sestry, ktoré pracovali vo Všeobecnej nemocnici v Žiari nad Hronom, nepodpísali v marci tohto roku dodatky k pracovným zmluvám, ktoré upravovali úväzky. Súdia sa s neziskovou organizáciou Nemocnica a poliklinika, ktorej vedenie ich po nepodpísaní dodatku vyhodilo. Sestry považujú výpovede za nezákonné a žiadajú od organizácie finančné odškodnenie.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM