Barbara Dallosová Správy Samospráva

Suma za novú rozhľadňu narástla, mesto odstúpilo od zmluvy: Čo teraz?

Stavba novej výhliadkovej veže nad mestom sa zastavila. Podľa primátora mesto nemohlo akceptovať sumu, ktorú dodávateľ stále navyšoval.

Ilustračný obrázok k článku Suma za novú rozhľadňu narástla, mesto odstúpilo od zmluvy: Čo teraz?
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Nová Baňa chce podľa primátora Jána Havrana nájsť nového dodávateľa na stavbu vyhliadkovej veže Háj. Tá je aktuálne pozastavená, keďže mesto odstúpilo od zmluvy s pôvodným realizátorom stavby.

,,Realizátor, ktorý mal stavbu dodať, vysúťažil stavbu za 63 000 eur a po rôznych požiadavkách a návrhoch na navyšovanie ceny sa suma, ktorú požadoval za realizáciu diela, dostala na úroveň viac ako 90 000 eur. To však nie sme ochotní akceptovať," priblížil Havran.

Mesto preto odstúpilo od zmluvy. V celej veci bola podľa primátora snaha o mimosúdnu dohodu, tá ale nebola úspešná a tak je zatiaľ celý spor otvorený. ,,My sa budeme snažiť rozhľadňu dokončiť a spraviť s iným dodávateľom, ktorého vysúťažíme," dodal Havran.

Rozhľadňa je aktuálne postavená do jednej tretiny, ide o betónový základ s kamenným obkladom. Dobudovať je podľa Havrana potrebné ešte drevenú časť. „Snažíme sa nájsť dodávateľa a chceli by sme, aby sa do toho pustili čím skôr, keď aj cez túto zimu,“ dodal.

Podobu výhliadkovej veže si obyvatelia mesta zvolili v hlasovaní ešte v roku 2014. Vyberali z troch návrhov, zvíťazil kamenno-drevený variant.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM