Monika Obrtalová Rôzne

Svoje brány dnes v BBSK otvorilo 63 stredných škôl

Svoje brány dnes v Banskobystrickom samosprávnom kraji otvorilo 63 stredných škôl. Ako informoval hovorca BBSK Peter Hajnala, ich počet sa po optimalizácii znížil.

V školskom roku 2011/2012 má teda kraj nasledovné školy: gymnáziá (18), stredné odborné školy (14), stredné odborné školy technické (2), strednú odbornú školu drevársku (1), strednú odbornú školu lesnícku (1), stredné odborné školy obchodu a služieb (3), strednú odbornú školu hotelových služieb a obchodu (1), pedagogickú a sociálnu akadémiu (1), hotelovú akadémiu (1), strednú zdravotnícku školu (3), strednú priemyselnú školu (4), obchodnú akadémiu (5), spojenú školu (8) a konzervatórium (1).

Školský rok dnes začali aj na piatich nových školách. Svoju činnosť začali Stredná odborná škola obchodu a služieb v Rimavskej Sobote a štyri spojené školy v Banskej Štiavnici, Poltári, Rimavskej Sobote a Banskej Bystrici. Práve na Spojenej škole v Banskej Bystrici otváral školský rok podpredseda BBSK Ladislav Topoľský. „Prajem vám, študentom, ale aj pedagógom úspešný štart do nového školského roka. Aj keď sa možno vyskytnú problémy, záleží len na vás, ako si ho zariadite. Dúfam, že na jeho konci budete môcť všetci povedať, že bol úspešný,“ uviedol Topoľský. Hajnala dodal, že do školských lavíc dnes zasadlo 24.500 študentov. Je to však o 1370 menej ako v minulom školskom roku. Novinkou školského roka je experimentálny odbor multimédiá, ktorý vznikol na Strednej priemyselnej škole Jozefa Murgaša v Banskej Bystrici. Nového zriaďovateľa má oddnes aj Škola úžitkového výtvarníctva a gymnázium v Kremnici, ktoré prevzal švédsky partner.

Zdroj: Úrad BBSK

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM