Barbara Dallosová Rôzne Správy

Tackajúca sa žiarska mládež: Poznáme miesta, kde sa deti zašívajú s fľaškou

Teplejšiu časť roka si užívajú aj žiarski tínedžeri. Žiaľ, častokrát v spoločnosti alkoholu. V krčme by im naliať nemali, to ale pre mnohých nie je prekážkou...

Ilustračný obrázok k článku Tackajúca sa žiarska mládež: Poznáme miesta, kde sa deti zašívajú s fľaškou
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Partie neplnoletých Žiarčanov vyrážajú do ulíc predovšetkým v piatkové a sobotné večery. V podnikoch by im naliať nemali, tínedžeri sa ale vedia vynájsť. V meste majú niekoľko lokalít, kde sa zašijú s fľašou alkoholu. Mestskí policajti ich dôverne poznajú.

Lutilský potok je klasika

Ako vysvetlil náčelník Mestskej polície (MsP) v Žiari nad Hronom Róbert Šiška, stálicou medzi takýmito lokalitami je okolie Lutilského potoka. Miesto je u mládeže obľúbené pravdepodobne aj pre husté kroviny a vzdialenosť od prístupovej cesty. Dôkazom toho, že sa ich tu zrejme premelie dosť, sú rýchlo sa hromadiace odpadky. Práve okolie potoka bolo pred časom jednou z lokalít, na ktoré sa mesto zameralo pri špeciálnej upratovacej akcii.

Na skok od krčmy…

Ako hovorí náčelník žiarskych mestských, mládež každý rok pridáva nové a nové miesta. ,,Tie decká sa schádzajú kdekoľvek. Okrem Lutilského potoka to býva parčík v časti IBV, Svätokrížske námestie, okolie supermarketov, okraje sídlisk, napríklad na Pod Vŕškoch na M. Benku 9.," vymenoval Šiška a dodal, že mladí Žiarčania obľubujú tiež parkovisko pred predajňou železiarstva pri Svätokrížskom námestí, kde je dostatočná tma a je odtiaľ blízko do mnohých podnikov, kam sa po popíjaní presúvajú.

Najkritickejšími dňami sú podľa šéfa mestských piatky a soboty, s príchodom letných prázdnin to ale budú skoro všetky dni v týždni.

,,Zriedka sa stáva aj to, že nám ich nahlásia samotní občania. Často ich príslušníci vymáknu sami, už vedia, kde hľadať. Práve preto sa oni ale presúvajú a hľadajú si stále nové miesta," uzatvára Róbert Šiška.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM