Rôzne Správy

Tak toto neuvidíme hocikedy: Okolo Žiaru presvištia veterány, ale aké!

Milovníci starých áut budú mať hotový sviatok. Predvojnové tátoše, veterány vysokej hodnoty a stovky účastníkov...

Ilustračný obrázok k článku Tak toto neuvidíme hocikedy: Okolo Žiaru presvištia veterány, ale aké!
Foto: Marián Bazala

Všetci milovníci historických vozidiel si môžu do kalendára poznačiť 15. september. V sobotu sa totiž uskutoční 5. ročník veterán rallye Stredom Európy 2018. Akcia zavedie všetkých fanúšikov historických skvostov na dvoch i štyroch kolesách do regiónu Turiec – Kremnicko. Usporiadatelia tento rok očakávajú rekordnú účasť veteránov i návštevníkov.

,,Na štart pretekov by sa mohlo postaviť až 200 historických vozidiel a 340 účastníkov," hovorí za organizačný tím Veterán klubu Turčianske Teplice Július Piliar a dodáva: „Na štartovnom poli privítame i predvojnové vozidlá. Najhodnotnejšie veterány majú hodnotu i viac ako 30 000 eur."

Jednodenné stretnutie veteránov je určené pre vodičov historických vozidiel, automobilov a motocyklov do roku 1988. Etapy prevedú jazdcov okresmi Turčianske Teplice, Žiar nad Hronom a Martin. Rallye sa koná za plnej premávky, organizátori preto zdôrazňujú, že každý účastník pretekov musí so svojím vozidlom rešpektovať platné dopravné predpisy pre jazdu na cestných komunikáciách.

Trať je rozdelená na dve etapy, pričom prvá štartuje o desiatej doobeda na Kremnických Baniach a končí v Turčianskych Tepliciach. Počas poludňajšej prestávky tam budú všetky autá vystavené na pešej zóne. Poobedná etapa začína o 14. hodine a po veľkom okruhu cez Budiš, Kláštor pod Znievom alebo Moškovec končí opäť v Turčianskych Tepliciach.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM