Barbara Dallosová Šport

Takto s Bielou stopou hýbal čas: Archívne FOTO, pri ktorých mnohým prejdu po tele zimomriavky...

Bežkárske preteky pri Kremnici s viac než 40 ročnou tradíciou každoročne lákajú nadšencov tohto športu i z ďalekých kútov Európy. Ročník 2016 sa pomaly blíži. Pozrite si fotky z čias, keď bola ešte obľúbená akcia v plienkach...

Ilustračný obrázok k článku Takto s Bielou stopou hýbal čas: Archívne FOTO, pri ktorých mnohým prejdu po tele zimomriavky...
Zdroj: TASR

Termín 43. ročníka Bielej stopy je známy už niekoľko týždňov. Bežkárskym pretekom by mal v tomto roku patriť koniec januára – 29.1. – 31.1. 2016.

Prvý raz sa pretekári nad Kremnicou stretli v sedemdesiatych rokoch. Biela stopa SNP sa konala 17.februára 1974 a usporiadali ju TJ Banská Bystrica a TJ Kremnica v priestore medzi Banskou Bystricou a Kremnickými horami. Na pretekoch vtedy štartovali lyžiari aj bývalí účastníci povstania.

Biela stopa je prestížou kremnických hôr, pre vrtochy počasia v minulosti vynechala dva ročníky – v rokoch 1990 a 2014. Na príprave tohto ročníka už organizátori pracujú. Pozrite si PROGRAM Bielej stopy 2016.

Pozrite si archívne zábery z rôznych ročníkov Bielej stopy v našej fotogalérii.

Vyvolali vo vás niekoľko desaťročí staré fotky nostalgiu? Pozrite si tiež archívne fotky zachytávajúce študentský život na kremnickej SUPŠ-ke za socíku, výstavbu žiarskeho závodu, prvomájové pochody Námestím Matice slovenskej či unikátne zábery z obecnej školy z tridsiatych ro­kov.

Tri tváre Bielej stopy: V začiatkoch, v deväťdesiatych rokoch a v súčasnosti
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM