Martin Károly Rôzne

Takto si Rado rozmlátil koleso za Bartoškou! Zníženie rýchlosti ani oprava zatiaľ nehrozí...

Do redakcie nám prišiel mail aj s fotkou, kde sa náš čitateľ sťažuje na úsek medzi Bartošovou Lehôtkou a Starou Kremničkou. Rýchlosť síce Rado obmedzil, no nepomohlo to. Toto odkazuje Slovesnkej správe ciest...

Ilustračný obrázok k článku Takto si Rado rozmlátil koleso za Bartoškou! Zníženie rýchlosti ani oprava zatiaľ nehrozí...
Zdroj: Dnes24.sk

O katastrofálnom stave cesty I. triedy sme vás už informovali. FOTO a VIDEO: Obrovské jamy na cestách. Toto sú hororové zážitky vodičov…

Rado: Veľké ďakujem

To čo zažil náš čitateľ pozná asi viacero vodičov. V čase platenia daní a zvýšených výdavkov, neplánovaná oprava auta asi nikoho nepoteší. „Dnes ráno za Bartošovou Lehotkou. Moja rýchlosť cca 60km/h. Vrúcne ďakujem SSC za príkladnú údržbu ciest. Guma aj disk na odpis,“ odkazuje Slovesnkej správe ciest náš čitateľ Rado.

Na ceste, hneď za Bartošovou Lehôtkou je osadená značka, ktorá upozorňuje na jamy na ceste v 5 km úseku. Mnohí sa ale sťažujú na to, že ak spomalia, tlačia sa im na kufor kamionosti.

SSC so založenými rukami

Na zníženie rýchlosti v danom úseku musí vydať rozhodnutie Okresný dopravný inšpektorát na základe požiadavky správcu ciest, v tomto prípade Slovenská správa ciest. Oslovili sme preto policajnú hovorkyňu, s otázkou, či sa v tejto veci niečo podniká. „Okresný dopravný inšpektorát ešte nebol oslovený s požiadavkou zníženia rýchlosti v tomto úseku,“ odpovedá pre žiar24, Mária Faltániová, krajská policajná hovorkyňa.

SSC sa nám slovami generálneho riadiuteľ vyjadrila k úseku minulý týždeň. „Na ceste I/65 medzi obcami Stará Kremnička a Bartošova Lehôtka sú výtlky zaliate vodou a nie je ich možné momentálne vyspraviť“, tvrdí generálny riaditeľ SSC, a paradoxne dodáva: „Situáciu monitoruje náš pracovník, vozidlá napriek upozorneniu vodičov ZDZ prechádzajú úsekom neprimeranou rýchlosťou.

Celú reakciu si môžete prečítať TU: Desivé video rozbitých vozoviek: Toto je reakcia šéfa Slovenskej správy ciest!

Aktuálny stav, naďalej kritický!

Dnes ráno na našej fun page FB pribudol zúfalý status: „Prosím vás,ako už máme dosiahnuť,aby sa s tou cestou medzi Žiarom a Kremnicou niečo robilo ? Pred dvoma hodinami som tadiaľ šiel a pod zlatým stromom tam stáli nepojazdné 4 autá za sebou !!! volal som na políciu,že je to tam extrémne nebezpečné,oni mi len potvrdili,že nie som jediný,čo im volá.Ste médium,tak skúste nám motoristom nejak pomôcť a "zatlačiť“ na zodpovedných,nech sa to už rieši,alebo len všetci čakajú,kým sa tam niekto zabije ?! Ďakujem napísal Salo Palaj.

Zníženie rýchlosti určite nevyrieši katastrofálny stav vozovky, môže však ale zmierniť následky. O aktuálnom stave vás budeme informovať. Zatiaľ sa treba radšej pridržiavať rád odborníka: Zaručené rady odborníka: Ak vletíte autom do jamy, hlavne nebrzdite!

Tankodromy na žiarskych cestách
7
Galéria
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM