Barbara Dallosová Kultúra Rôzne

Talenty z niekoľkých krajín mieria do Kremnice: Štvordňový festival štartuje

Festival, ktorý sa v Kremnici každoročne pýši stabilnou medzinárodnou účasťou, začína už o pár hodín a potrvá do nedele.

Ilustračný obrázok k článku Talenty z niekoľkých krajín mieria do Kremnice: Štvordňový festival štartuje
25
Galéria
Foto: Peter Kováč

Súťažná prehliadka Prednášam teda som bude písať dvanásty ročník. Za čas svojej existencie ukázala mnoho talentov, vytvorila nemálo priateľstiev a dnes funguje so stabilnou medzinárodno účasťou. Štvordňový festival prichádza do Kremnice už tento týždeň (17.5. – 20.5.).

Ako avizuje Peter Luptovský, ktorý stál za prokjektom už pri jeho zrode, na Prednášam lebo som je tento rok prihlásencýh do 150 účastníkov zo Slovenska, Poľska, Lotyšska, Ukrajiny, Česka a Bieloruska. Porota má každoročne dvoch stálych členov, jedného domáceho a jedného hosťovského porotcu z Ukrajiny.

Festival je tiež príležitosťou ukázať návštevníkom z iných krajín kus našej zeme a kultúry. Tento rok plánujú organizátori zoznámiť účasntíkov nielen s historickou Kremnicou. ,,Pripravujeme program pre zahraničných účastníkov, aby nestrávili celý čas len v Kremnici. Tento rok sme sa rozhodli, že ich povodíme aj trošku po Slovensku," priblížil Luptovský.

,,Veľmi pekne ďakujeme mestu Kremnica ale aj všetkých sponzorom, ktorí nás podporili. Radi privítame všetkých návštevníkov, ktorí sa chcú prísť pozrieť," uzatvára v mene organizačného tímu Luptovský.

Foto: ilustračné

Prednášam teda som 2018
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM