Barbara Dallosová Rôzne Rôzne

Tatér Peťo (30) zdobí telá Žiarčanov: Hneď prvá zákazníčka v štúdiu ho dostala takouto požiadavkou!

Pre tatéra Peťa je jeho remeslo vášňou. Jeho rukopis nájdete na telách mnohých Žiarčanov i Žiarčaniek, sám má pritom len jediné tetovanie. My sme sa ho pýtali, ako chutí tatérsky chlebíček..

Ilustračný obrázok k článku Tatér Peťo (30) zdobí telá Žiarčanov: Hneď prvá zákazníčka v štúdiu ho dostala takouto požiadavkou!
Zdroj: Dnes24.sk

Raz sa bol dať tetovať a okamžite pochopil, čo chce v živote robiť. Jeho prvým výtvorom bol nápis kamarátovi na tetovacích skúškach. Odvtedy šlo všetko ostatné do úzadia a dnes Petra Kminiaka obyvatelia nášho mesta poznajú ako ostrieľanho tatéra. Motívy, ktoré by mohli zdobiť niečie telo, si kreslí i vo voľných chvíľach a v našom meste má pôvodom Vígľašan tetovacie štúdio.

Koža je jeho plátno

,,Tetovanie je pre mňa umenie, koža je moje plátno. Sám mám pritom len jedno tetovanie, na zápästí. Je to trošku paradox," hovorí Peter, ktorého špecialitou sú vraj nápisy.

Aby mohol byť tatér na svoju prácu hrdý, jeho úlohou je nielen realizovať požiadavky zákazníkov, ale i vedieť poradiť. Peter je v tomto zásadový. ,,Nevkusné veci nerobím vôbec. V takých prípadoch sa snažím o jasnú zmenu názoru a ešte sa mi nestalo, že by bol zákazník nespokojný. Skôr mi poďakuje za radu," vysvetľuje.

Mala svoju predstavu

Niekedy má ale klient tvrdšiu hlavu než tatér a kompromis sa nekoná. Podobnú skúsenosť má i Peťo. V tomto prípade ale všetko dopadlo dobre a na veľkú tatérsku výzvu dnes spomína s úsmevom:

,,Hneď prvé tetovanie v štúdiu bolo žene na intímnom mieste. To bola asi moja najzvláštnejšia pracovná skúsenosť. Bola to kamarátka a zároveň zatiaľ asi jediná zákazníčka, ktorá si nedala poradiť. Ale priateľ bol vraj spokojný."

Tetovanie je naveky, životný partner niekedy nie. Aj Peťo, ako mnohí jeho kolegovia, sa vraj už stretol s klasickým scenárom – tetovanie mena priateľa alebo priateľky, alebo ich následné prerábanie. ,,Áno, stali sa mi už oba prípady. Ako to ale nakoniec s dotyčnými dopadlo, netuším," dodáva na záver.

Ukážky práce Petra Kminiaka si pozrite v našej fotogalérii.

Foto: súkrom. archív P. Kminiaka

Tatér Peťo a ukážky jeho práce: Slabosť má najmäpre nápisy
18
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM