Martin Károly Basketbal

Ťažká lopta v Spišskej Novej Vsi

Kolom dvojičiek pokračovala 1. Basketbalová liga. Žiarski muži cestovali za svojim súperom na Špiš.

Domáci nastúpili v kompletnom zložení, ale trvalo mu dlhšie dokiaľ sa dostal do požadovaného tempa. Oklieštená zostava Žiarčanov dokázala odolávať tlaku do polovice 2. štvrtiny. Posledná päťminútovka prvého polčasu však bola jasne v réžii Spišiakov a polčasový stav vyznel jasne pre domácich.(51 : 36).

Do druhého polčasu nastúpili obe družstva koncentrovane ale hostia zo žiaru už neumožnili domácim taký výrazný uník v náraste skoré a koše padali rovnako na oboch stranách. O lepšom výsledku rozhodla hlavne neúspešná streľba . Novým žiarskym hráčom evidentne chyba herná prax , ktorá sa prejavila hlavne na úspešnosti streľby TH( 27/10) a aj úspešnosť streľby za 3 body bola výrazné pod požadovaným percentom ( 19/2 čo je 10% úspešnosť). Organizácii útočnej fázy hry často chýbala myšlienka ( 22. stratených lôpt) a tak domáci pri získaných loptách dokázali rýchlo zakončovať a dosiahnuť 100 bodovú hranicu.

BK 04 AC LB SNV – MŠK BK ŽIAR NAD HRONOM 100 : 78 ( 51 : 36 ) Body: Kráľ 26; Zibrinyi 22; Soustružník 18; Štefanec 8; Kysela 4. TH 27/10; tri body 19/2; fauly 10.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM