Barbara Dallosová Rôzne

Tekvicové skvosty pri Žiari si ľudia chodia fotiť: V dedinke chystajú ďalšie

Obec púta počas sezóny nevšednou výzdobou. Zaujímavé kúsky chystajú aj túto jeseň. A k tomu aj špeciálne slávnosti venované tejto plodine.

Ilustračný obrázok k článku Tekvicové skvosty pri Žiari si ľudia chodia fotiť: V dedinke chystajú ďalšie
Zdroj: TASR

Jesenná výzdoba Dolnej Trnávky sa nedá prehliadnuť. Tekvici sa v týchto týždňoch v obci venuje veľká pozornosť a po obľúbených Tekvicových dňoch tu ešte dlho zostáva mimoriadne kreatívna výzdoba.

Podujatím Tekvicové dni tento rok dedinka pri Žiari nad Hronom ožije prvú októbrovú sobotu (1.10.). Akciu, ako aj samotnú výzdobu, si organizujú a vytvárajú miestni. Tekvicová sobota sa bude niesť v znamení tejto plodiny všetkými spôsobmi. Okrem rôznych aktivít pre deti a súťaží je hlavným bodom programu ochutnávka najrozličnejších tekvicových špecialít.

Neodmysliteľnou časťou sú tekvicové postavy, ktoré uličky obce zdobia ešte dlho po slávnostiach a pre ich originálne prevedenie lákajú aj zvedavých návštevníkov z diaľky.

,,Na výzdobe už pomaličky pracujeme, robia ju naše žienky aj občania Dolnej Trnávky. Minulý rok mala výzdoba veľmi dobré ohlasy, ľudia si ju chodili aj fotiť, takže by sme tento rok chceli mať výzdobu už dva-tri dni pred slávnosťami. Uvidíme, ako sa nám to podarí," vysvetľuje starostka obce Katarína Lajčiaková.

Minulú jeseň patrili medzi najzaujímavejšie kúsky v uliciach obce stvárnenie slovenskej rodiny, ovečky, vtipne poňatý unavený bača, či dokonca ,,mimoňi".

Foto z minulého ročníka sme vám priniesli v článku: Výzdoba, aká sa len tak nevidí: V dedinke pri Žiari majú tekvicového baču i mimoňov:) FOTO

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM