Barbara Dallosová Rôzne

Teraz prehovorila ulica: Žiarčania nám prezradili predsavzatia do nového roku

Práve nový rok je pre mnohých ten správny čas na zmenu. S akými predsavzatiami doň vykračujú obyvatelia Žiaru, sme zisťovali priamo v našich uliciach. Niektoré sú naozaj zaujímavé...

Ilustračný obrázok k článku Teraz prehovorila ulica: Žiarčania nám prezradili predsavzatia do nového roku
Foto: Barbara Dallosová

Nikola (23) predavačka: Nedávam si žiadne. Keď chce človek niečo zmeniť, nemusí čakať do nového roka, nie?

Miriam (32), vedúca prevádzky v gastronómii: Neviem, či je to predsavzatie, ale niečo mám v pláne zmeniť. Počas sviatkov boli u nás na návšteve aj príbuzní, ktorí žijú v zahraničí. Bratova priateľka bola na Slovensku prvý raz, tak ju vzal na výlety. Videla Kremnicu, Štiavnicu a naše okolie. Bola z toho nadšená, že ako blízko máme také krásne veci. Zostala som až zahanbená, pretože v Štiavnici som bola naposledy asi pred tromi rokmi, v kremnickej mincovni nikdy v živote. Takže v skratke – menej sedieť pred telkou a viac sa pozerať okolo seba!

Andrea (20), študentka: Keďže som si cez sviatky dopriala všetky možné vianočné dobroty, mojim novoročným predsavzatím je pravidelná návšteva fitka, aby som sa v lete na kúpalisku nemusela hanbiť.

Štefan (50), pracovník údržby: Teraz si už predsavzatia nedávam, ale pred pätnástimi rokmi som si predsavzal že prestanem fajčiť a to sa mi podarilo. To ale nebolo len tak, že som si to povedal. Stálo to aj veľa úsilia.

Dana, učiteľka: Vždy si dávam tie isté – zdravšie sa stravovať, občas sa hýbať, lepšie si zorganizovať prácu aby som všetko stíhala… Nikdy sa ale nič nezmení. Tento rok som sa rozhodla ísť na to konkrétne. Zapisujem si do diára úplne všetko, plaváreň mám naplánovanú na celý január dopredu, že v ktorý deň pôjdem. Čipsy a nezdravé skadkosti jednoducho nekúpim, ani cez tie regály nechodím. Keď nebudú doma, nebudú ma pokúšať. Zatiaľ sa mi to všetko darí, ale je to len pár dní (smiech).

Július (44), pracovník vo výrobe: Ja si žiadne nedávam, aj tak by som ich nesplnil.

Oľga (69), dôchodkyňa: Keď som bola mladá, každý rok som si dávala predsavzatie že prestanem fajčiť. Keď mi to aj vydržalo, tak nie dlho. Dnes už si ani nedávam lebo je to zbytočné.

Peter (27), konštruktér: Predsavzatia si dávam, ale nie novoročné. Vždy v nejakom období roka si stanovím čo a dokedy chcem dosiahnuť a snažím sa k tomu dopracovať.

Šimon (29), nezamestnaný: Ako každý rok od skončenia školy si dávam predsavzatie, že už si nájdem prácu vo svojom odbore a ak nie, odchádzam do zahraničia. Keď si aj niečo nájdem, tak je to mimo môj odbor a je to krátkodobé, stále však nemám to srdce odísť. Uvidíme, čo prinesie tento rok…

Alexandra (40), štátna zamestnankyňa: Predsavzatia si nedávam. Myslím, že som si nikdy žiadne nedala. Nevidím v tom zmysel.

Marianna (25): Asi to nebude originálne, ale moje predsavzatie je schudnúť. Od Ježiška som dostala športové oblečenie, takže aj to je kus motivácie.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM