Barbara Dallosová Správy

Tesco chce v Kremnici stavať supermarket: Ferenčík tvrdí, že mesto už svoje spravilo

Kremničania sa majú dočkať svojho nákupáku. Ako prezrádza Tesco, v historickom mestečku chce stavať formát supermarketu.

Ilustračný obrázok k článku Tesco chce v Kremnici stavať supermarket: Ferenčík tvrdí, že mesto už svoje spravilo
Zdroj: TASR

Absencia supermarketu je v historickom mestečku horúcou témou už roky. Myšlienka nákupáku začala naberať reálne kontúry začiatkom minulého roka. Kremnickí poslanci vtedy prijali uznesenie, ktoré schválilo zámer obchodného reťazca vybudovať v Kremnici prevádzku. Tá má vyrásť v lokalite súčasného ľahkoatletického ihriska. Mesto neskôr oznámilo, že vo veci rokuje s investrorom Tes­co.

Ubehli mesiace a Kremnica je k svojmu vlastnému Tesca o čosi bližšie. Podľa primátora Alexandra Ferenčíka už mesto splnilo všetky potrebné náležitosti a na ťahu je investor.

,,Myslím si, že v blízkej dobe sa stavebník posunie k vybavovaniu stavebného povolenia. Všetko, čo bolo potrebné spraviť na strane mesta, už máme dotiahnuté," hovorí Ferenčík.

Ako pre Žiar24 uviedla manažérka externej komunikácie Tesco House Alexandra Sabolová, v Kremnici má ísť konkrétne o formát supermarketu.

,,Dlhodobo investujeme do modernizácie našich obchodov a aktuálne tiež pripravujeme nový obchod v Kremnici. Momentálne sme vo fáze schvaľovania zmeny územného plánu a až následne budeme vedieť poskytnúť viac informácií," ozrejmila Sabolová.

Na otázky, ako dlho realizácia stavby tohto typu trvá a kedy by v Kremnici mohla začať, Tesco v tejto chvíli odpovedať nechce.

Nenechajte si ujsť viac noviniek zo Žiaru a okolia a sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM