Martin Károly Od Vás

Tip na relax po náročnej volebnej kampani

Každý musí uznať, že tohtoročná volebná kampaň na komunálne voľby bola psychicky najmä v Žiari nad Hronom mimoriadne náročná. Myslím si, že v realite prekonala aj jedinečné literárne dielo Jána Kalinčiaka Reštaurácia.

Po takej fuške je potrebný relax a práve obyvatelia Žiaru nad Hronom majú výbornú príležitosť na takéto relaxačné oddýchnutie. V Mestskom kultúrnom centre sa koná autorská výstava dvoch žiarskych umelkýň Blaženy Krivákovej Mgr. Heleny Soboslayovej. B. Kriváková je známa slovenská „drotárka“ na výstave je zastúpená samostatnými dielami z rôznych druhov drôtov, hodvábneho papiera, ale najmä celej plejády originálnych šperkov a H. Soboslasyová sa na výstave prezentuje dielami z drôtu, textilu, maľbami, fotografiami, jednoducho univerzálne. Myslím si, že návšteva výstavnej siene Mestského kultúrneho centra by Vám mohla pomôcť zbaviť sa stresu.

Obidve umelkyne sú aj pedagogicky veľmi činné a v rôznych organizáciách sa snažia tieto techniky rozširovať najmä medzi mladých budúcich autorov. Obe sú nositeľkami najrôznejších ocenení a  autorkami desiatok výstav a projektov na celom Slovensku. Zvlášť by som chcel vo fotografickej časti upozorniť na nápaditosť jednotlivých výtvarných diel.

Výstavu si môžete pozrieť do konca roku.

Richard Kafka

Viac informácií: http://www.mskcentrum.sk/…vas-771.html

droty II
11
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM