Martin Károly Kultúra

Titul Remeselníčka roka patrí Žiarčanke

Vidiecky parlament na Slovensku dňa 14. októbra v Revúcej vyhlásil výsledky súťaže Vidiecka žena roka a Líderka roka 2011. Remeselníčkou roka sa stala Blažena Kriváková zo Žiaru nad Hronom.

Bolo udelených 5 cien v jednotlivých kategóriách: žena aktivistka, politička, podnikateľka , lesníčka a remeselníčka. Remeselníčkou roka sa stala Blažena Kriváková zo Žiaru nad Hronom.

Bývala chemička- laborantka sa už dlhé roky zaoberá tradičným drotárstvom a v súčasnosti aj modernou tvorbou drôtených šperkov. Učí záujemcov v kurzoch v ÚĽUV- e v Banskej Bystrici. Úzko spolupracuje s POS a MsKC v Žiari nad Hronom pri rôznych školiteľských a tvorivých voľnočasových podujatiach . Pravidelne navštevuje Sympózium drotárov na Budatínskom zámku pri Žiline. Reprezentuje naše mesto i za hranicami na rôznych tradičných jarmokoch. S jej jedinečnou autorskou tvorbou sa môžeme stretnúť aj najnovších v publikáciách o drotárstve. Zúčastnila sa aj medzinárodnej výstavy Tradičná hračka, ktorú organizuje Oravské kultúrne stredisko Dolný Kubín v spolupráci s Regionalnym ośrodek kultury v Bielsko- Biala v Poľsku.

V kategórii žena–aktivistka zvíťazila Margita Banasová, ženou – političkou roka sa stala Mária Feckovičová, ocenenie podnikateľka roka získala Monika Benková.

Vidiecky parlament Slovensko vznikol v roku 2000 a jeho poslaním je presadzovať zvyšovanie kvality života na vidieku a podporovať vidiecke iniciatívy pri riadení vidieckeho rozvoja.

remeselní?ka roka
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM