Šport

To sa ešte žiadnemu klubu nepodarilo: Keď sa povie Žiarčania, súperi už vedia...

Žiarsky karate klub je už medzi súpermi pojem. Z poslednej súťaže doniesol sedem titulov majstra kraja a k tomu ešte pekný bonus.

Ilustračný obrázok k článku To sa ešte žiadnemu klubu nepodarilo: Keď sa povie Žiarčania, súperi už vedia...
57
Galéria
Zdroj: Karate Klub MŠK Žiar n. Hronom

Sedem majstrov kraja a dva veľké klubové poháre. Tak pre Karate klub MŠK Žiar nad Hronom dopadla Grand Prix Žilina (28.4.), na ktorej sa stretlo takmer 500 pretekárov zo Slovenska, Česka, Poľska a Ukrajiny.

Súperov prekvapili hneď na začiatku

Žiarčania nastupovali do záverečného kola z druhého miesta v bodovaní klubov a na vedúcich Kachi Nitra strácali päť bodov. Pre vekové kategórie do 12 rokov bol turnaj otvorenými Majstrovstvami Stredoslovenského zväzu karate, a teda aj poslednou možnosťou nominovať sa na májové Majstrovstvá republiky detí a žiakov.

,,V disciplíne súborné cvičenia kata sme začali hneď zostra, keď sa Karolíne Kortišovej a Adamovi Hudecovi podarilo vybojovať tituly majstrov kraja. S titulom vicemajsterky kraja skončila Nikola Kršiaková a o bronzové umiestnenia sa postarali Jozef Šipkovský, Ester Šišková, Roman Neuschl, Jakub Šimko a Maxim Uhrík. Po výkone našich katistov sme v priebežnom hodnotení klubov vybehli na prvé miesto," opisuje úspešný štart tréner Ľubomír Striežovský.

Medailová smršť aj v kumite

Nemenej sa našim karatistom darilo v športovom zápase kumite. Ako vymenúva Striežovský, tituly majstrov kraja si vybojovali Karolína Kortišová, Ariana Nikoleta Čela, Šimon Ďurian, Radoslava Kučerová a Mathias Uhrík. Prvé miesta v starších kategóriách pridali Nina Jelžová, Aris Nikolas Čela a Zdenko Vanka. O cenné body za strieborné umiestnenia v kumite sa postarali Adam Dolnický, Timotej Martykán, Jakub Šimko a Natália Veisová.

Urban Beňo, Kornélia Bugárová, Patrik Fuzák, Ivana Gahírová, Alexandra Kalamárová, Jaroslav Kalamár, Timea Kučerová, Šimon Sečkár a Patrícia Vanková skončili brozoví.

Žiarsky klub jednotkou piaty raz po sebe

Ako skonštatoval tréner, konkurencia bola veľmi silná, čo spôsobilo, že sa klubové poradie počas súťaže viackrát menilo. Konečné zoradenie klubov bolo ale pre Žiarčanov veľmi dobrou správou.

,,O celkovom víťazovi sa rozhodlo až úplne na konci súťaže a je pre nás veľká česť, že Karate klub MŠK Žiar nad Hronom sa piaty raz za sebou umiestnil na prvom mieste, čo sa ešte žiadnemu klubu v histórii tejto dlhodobej súťaže nepodarilo," hrdo ohlásil Striežovský.

Okrem toho bol žiarsky klub vyhodnotený aj ako najúspešnejší klub samotnej Grand Prix Žilina. Vyslúžil si to výbornou medailovou štatistikou – 10 zlatých, 5 strieborných a 14 bronzových kovov. ,,A tak sme si okrem titulov majstra kraja odvážali domov aj dva veľké poháre za klubové umiestnenia," uzatvára spokojne tréner žiarskych karatistov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM