Barbara Dallosová Rôzne Správy

Tohtoročný žiarsky Mikuláš? Stromček zažnú prskavky, rozprávka sa presúva z námestia

Novemrové dni sa míňajú a mesto prezrádza scenár tohtoročných mikulášskych slávností. Ten sa zmenil pre zvýšenie diváckeho komfortu.

Ilustračný obrázok k článku Tohtoročný žiarsky Mikuláš? Stromček zažnú prskavky, rozprávka sa presúva z námestia
Foto: Ivan Pepich / Zdroj: Dnes24.sk

Čas, kedy sa vianočná atmosféra rozleje žiarskym centrom, sa pomaly blíži. Každoročne toto čarovné obdobie oficiálne zaháji Mikuláš, pri príchode ktorého sa rozsvieti vianočný stromček i výzdoba.

Žiarskeho Mikuláša sme už videli na námestie prichádzať na kabriolete, na povoze s koňmi, či dokonca zlaňovať zo strechy bieleho domu. V uplynulých rokoch už volil pán v červenom kabáte menej nápadne príchody a lákadlom slávností býva rozprávka. Tá sa po minulé roky odohrávala priamo na pódiu na námestí.

Ako informuje mesto na svojich oficiálnych stránkach, tento rok sa rozprávka presúva do sály bývalého Domu kultúry. Dôvodom má byť divácky komfort v chladnom počasí, keďže návštevníkmi podujatia sú predovšetkým rodičia s malými deťmi. Mikuláš sa na pódiu na námestí zjaví až po rozprávke, teda krátko po piatej. Samozrejme, v sprievode anjelov a čertov.

Vianočný stromček majú Mikulášovi pomôcť rozvietiť deti, a to prskavkami. Organizátori preto vyzývajú, aby si detičky, ktoré sa chcú zapojiť, prskavky priniesli. Mikulášske oslavy v Žiari nad Hronom sú súčasťou dramaturgie MsKC.

Nenechajte si ujsť viac noviniek zo Žiaru a okolia a sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM