Martin Károly Krimi

Toľkoto munície nazbieral Kunešovčan (51): Do jednej zapílil, odtrhlo mu ruku aj nohu. Hrozí mu basa!

AKTUALIZOVANÉ Jeho netradičná zbierka sa mu stala takmer osudnou. 51 -ročný muž z Kunešova, ktorého včera musel zachraňovať vrtulník, je podľa polície obvinený aj z nedovoleného ozbrojovania. Pozrite si fotky z miesta nešťastia.

Ilustračný obrázok k článku Toľkoto munície nazbieral Kunešovčan (51): Do jednej zapílil, odtrhlo mu ruku aj nohu. Hrozí mu basa!
Zdroj: Policajný zbor SR

O výbuchu munície v Kunešove sme vás informovali už včera: Mužovi (51) dotrhala trhavina končatiny: Zasahoval vrtuľník

K výbuchu došlo podľa krajskej policajnej hovorkyne, Márie Faltániovej, 23. júna o 17.30 hod. „Za šopou pri rodinnom dome došlo neodbornou manipuláciou 51 ročného muža, pravdepodobne zapílením do delotreleckej munície k explozii a tým k ohrozeniu života a zdravia obyvateľov domu,“ opisuje prípad Mária Flatániová

Muž z Kunešova si podľa mužov zákona začal približne pred dvomi rokmi zbierať delostreleckú muníciu, ktorú pri dome aj skladoval. Jeho zbierka sa mu však stala takmer osudnou. Momentálne leží v v banskobys­trickej nemocnici s devastačnými zraneniami ruky a nohy. „Pacient je momentálne udržiavaný v umelom spánku, jeho zdravotný stav je ale stabilizovaný,“ informuje Ružena Maťašeje, hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici.

Vyšetrovateľ, podľa Faltániovej, začal trestné stíhanie vo veci zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a prečinu všeobecného ohrozenie. „Z tento čin mu 3 – 8 rokov odňatia slobody,“ dodáva na záver krajská policajná hovorkyňa.

Muničná zbierka sa mu stala takmer osudnou
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM