Barbara Dallosová Rôzne Správy

Toto si zaslúži veľký LIKE: Partia dobrovoľníkov čistila Frajungy, FOTO

Známa trať pri Kremnici je dôkazom toho, že keď sa chce, tak sa dá. Partia dobrovoľníkov z okolia vyhrnula rukávy a pustila sa do práce.

Ilustračný obrázok k článku Toto si zaslúži veľký LIKE: Partia dobrovoľníkov čistila Frajungy, FOTO
4
Galéria
Zdroj: archív M. Kapusta

Dobrá správa pre nejedného priaznivca bežeckého lyžovania. Trať medzi Krahulami a Skalkou, medzi Kremničanmi známa ako Frajungy, by v zime mala byť opäť prístupná.

Okolie Kremnice je spleťou bežkárskych tratí známe. Obľúbená trasa medzi lyžiarskymi strediskami ale nebola v uplynulých dvoch sezónach upravovaná pre drevený porast presahujúci do trate, ktorý pri úprave poškodzoval techniku. S tým sa rozhodli niečo urobiť dobrovoľníci z Krahúl, Kremnice a okolia. Ako pre Žiar24 priblížil jeden z dobrovoľníkov Maroš Kapusta, na Frajungy sa v prvú júnovú sobotu vybrala takmer tridsiatka ľudí.

,,Cieľom bolo vyčistiť túto trasu pre bezproblémový prejazd techniky na úpravu tratí, aby už nadchádzajúcu zimu mohli Krahule byť opäť súčasťou bežkárskeho regiónu Kremnické vrchy s priamym napojením a pravidelnou úpravou," ozrejmil.

Okrem pocitu z dobre odvedenej práce sa brigádnici po náročnom dni odmenili aj gulášom a pivkom či nealkom. ,,Akciu zorganizovali Peter Kostík a Zdeno Baláž z obce Krahule. Poďakovanie patrí všetkým, ktorí túto akciu podporili materiálne – Janovi Svitkovi, Martinovi a Braňovi Tatárovcom, Braňovi Králikovi, Vladovi Kostíkovi, Vladovi Urblíkovi, Majovi Lietavovi, Alexandrovi Ferenčíkovi, mestským organizáciám Biela Stopa a MKL Kremnica, ale najmä všetkým ľudom, ktorí sa brigády zúčastnili," vymenúva Kapusta s tým, že podobnú akciu si partia plánuje zopakovať v septembri.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM