Barbara Dallosová Krimi Správy

Tragédia na R1, pri ktorej zomrela žena (†22): Žiarski policajti prosia o pomoc

Dopravná nehoda pri Žiari nad Hronom si podľa polílcie vyžiadala život mladej ženy. Teraz sa muži zákona obracajú na občanov s výzvou.

Ilustračný obrázok k článku Tragédia na R1, pri ktorej zomrela žena (†22): Žiarski policajti prosia o pomoc
3
Galéria

Polícia v Žiari nad Hronom vyšetruje dopravnú nehodu, ktorá sa stala v sobotu (30.3.) o 9.15 hodine na rýchlostnej ceste R1 a pri ktorej zahynula dvadsaťdvaročná spolujazdkyňa. Uviedla to krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová. O dopravnej nehode sme vás informovali tu: Tragická nehoda na R1 pri Žiari si vyžiadala ľudský život: FOTO z miesta

K dopravnej nehode podľa polície došlo tak, že vodič (24) VW Golfa šiel v smere od Žarnovice na Žiar, pričom pred ním idúca Škoda Octavia z časti vybočila do ľavého jazdného pruhu a následne sa vrátila späť do pravého pruhu.

,,Vodič vozidla VW Golf pravdepodobne neprimerane reagoval na vzniknutú situáciu, vozidlo strhol doľava, následkom čoho sa stalo vozidlo neovládateľným a prešlo do pravého jazdného pruhu. Narazilo do zvodidiel, kde sa odrazilo späť na cestu a niekoľko krát sa prevrátilo, pričom z vozidla na cestu vypadla spolujazdkyňa (22) sediaca na zadnom sedadle," opisuje Faltániová.

Mladá žena podľa polície utrpela zranenia nezlučiteľné zo životom, druhá spolujazdkya (27) sa zranila ťažko a vodič utrpel ľahké zranenie. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenie a prečin ublíženie na zdraví.

Polícia teraz hľadá svedkov nehody. ,,V súvislosti s vyšetrovaním tejto dopravnej nehody žiadame vodičov, ktorí v čase dopravnej nehody prechádzali rýchlostnou cestou R1 a priebeh nehody majú zaznamenaný na autokamere, aby tento záznam poskytli polícii. Prípadne ich žiadame o poskytnutie akejkoľvek informácie, ktorá nám pomôže nehodu objasniť. Svedkovia sa môžu ozvať na linku tiesňového volania č. 158, osobne na ktoromkoľvek útvare PZ, alebo prostredníctvom facebookovej stránky Policajného zboru," vyzýva policajná hovorkyňa.

Tragická nehoda na R1 pri Žiari si vyžiadala ľudský život: FOTO z miesta
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM