Krimi Správy

Tragédia na R1: V autobuse sa vážne zranili aj Žiarčanka (40) a Hliníčanka (67), FOTO

Nehoda autobusu a kamiónu si vyžiadala dva ľudské životy. Medzi vážne zranenými sú podľa polície aj ženy zo Žiaru a Hliníka nad Hronom.

Ilustračný obrázok k článku Tragédia na R1: V autobuse sa vážne zranili aj Žiarčanka (40) a Hliníčanka (67), FOTO
22
Galéria
Zdroj: TASR

Dva ľudské životy si vyžiadala pondelňajšia tragická dopravná nehoda, ktorá sa stala na ceste R1 v smere z Banskej Bystrice do Zvolena pri obci Badín. Autobus sa zrazil s nákladným vozidlom, zasahovalo takmer 20 hasičov. Informovala o tom Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Ako pre TASR konštatovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, k nehode na R1 došlo po 15.00 h. ,,Diaľkový autobus z doposiaľ nezistených príčin narazil do zadnej časti návesu poľského kamióna. V autobuse zomreli dvaja cestujúci," uviedla policajná hovorkyňa. Príčina nehody je v štádiu vyšetrovania. Hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (ZZS) Alena Krčová pre TASR o 18.00 h potvrdila, že nehoda si vyžiadala celkovo 12 zranených.

,,Pri nehode utrpeli dve osoby zranenia nezlučiteľné so životom a lekár musel konštatovať smrť. Nehoda si ďalej vyžiadala 12 zranených, z ktorých sa dve osoby zranili ťažko, ďalšie dve stredne ťažko a osem ľudí utrpelo ľahšie poranenia. Na mieste zasahovalo päť posádok ZZS a leteckí záchranári. Štyri osoby boli prevezené do nemocnice v Banskej Bystrici, päť do nemocnice vo Zvolene a dve skončili v nemocnici v Žiari nad Hronom. Jedna osoba bola ošetrená na mieste a nebol potrebný transport do zdravotníckeho zariadenia," povedala Krčová.

Ako v tlačovej správe upresnila krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, pri nehode sa vážne zranili štyri ženy, medzi nimi i 40-ročná žena zo Žiaru nad Hronom a 67-ročná žena z Hliníka nad Hronom.

,,Lekár leteckých záchranárov si do svojej starostlivosti prevzal ťažko zranenú 41-ročnú ženu, ktorá utrpela poranenia viacerých častí tela. Po ošetrení bola preložená na palubu vrtuľníka a s tzv. polytraumou prevezená do Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici," doplnila Zuzana Hopjaková, hovorkyňa leteckých záchranárov.

Podľa Farkasovej pri udalosti zasahovali hasiči z Banskej Bystrice, Zvolena, Žiaru nad Hronom a Pliešoviec, ktorí na miesto nehody smerovali aj s evakuačným autobusom HaZZ.

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM