Martin Károly Rôzne

Trnavá Hora má najlepšiu webovú stránku

Obecný portál Trnavej Hory získal najvyššie ocenenie v súťaži Zlatý Erb 2011. V kategórii Najlepšia stránka obce sa umiestnil na prvom mieste v rámci SR. Oproti minulému roku sa tak stránka posunula o tri priečky vyššie.

Určite nás to teší, že máme tak dobre spracovanú stránku ale je to zároveň aj výzvou do budúcnosti, stále je priestor na zlepšovanie,“ komentuje ocenenie starosta obce Ján Harman. Stránka do veľkej miery odbremeňuje aj administratívu obce. Ľudia na nej nájdu dokumenty na stiahnutie, či postupy, ako vybaviť jednotlivé administratívne úkony. Okrem toho dôkladne mapuje kultúrno- spoločenské, či športové podujatia v obci.

Za úspechom je podľa starostu do veľkej miery práve administrátor stránky, Miroslav Bahleda, ktorý ju napĺňa vo svojom voľnom čase. Práca na stránke je pre neho koníčkom a neberie za ňu honorár. „Samozrejme, že ma táto informácia potešila,“ hodnotí úspech stránky jej admin. „Pred dvomi rokmi sme v tejto súťaži skončili na 9. mieste, minulý rok na 3. a teraz sme to konečne vyhrali,“ konkretizuje Bahleda, ktorého teší aj zvyšujúca sa návštevnosť na stránke. „Denne stránku navštívi priemerne 100 ľudí, čo je na tak malú obec, slušné číslo,“ dopĺňa Miroslav Bahleda.

Hlavným cieľom súťaže Zlatý erb je podporiť informatizáciu slovenských samospráv a oceniť výnimočné projekty, podporiť výmenu skúseností a ohodnotiť snahu zástupcov samospráv účinne využívať informačno-komunikačné technológie k zvyšovaniu kvality a prístupnosti služieb verejnosti.

Súťaž Zlatý erb vyhlasuje spoločne Únia miest Slovenska a občianske združenie eSlovensko, pod záštitou vysokých ústavných činiteľov SR. Súťaž je usporiadaná v spolupráci s verejným informačným portálom pre samosprávy a medzinárodnou konferenciou ITAPA. Ceny sú udeľované v troch hlavných kategóriách. V tomto roku záštitu prevzali predsedníčka vlády Iveta Radičová, podpredseda vlády a minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Ján Figeľ, ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská a splnomocnenec vlády SR pre informačnú spoločnosť Roland Sill.

/mak/, TASR

víťazný web: http://www.trnavahora.sk/

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM