Barbara Dallosová Rôzne

Tropický deň v meste na FOTKÁCH: Žiarčania si užívajú slnečné lúče

Školáci si spravili ateliér vonku, na námestí pulzuje život, mamičky s kočíkmi chytajú bronz. Žiar zasiahlo mimoriadne teplé počasie. Pozrite si momenty z mesta.

Ilustračný obrázok k článku Tropický deň v meste na FOTKÁCH: Žiarčania si užívajú slnečné lúče
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Slnečné lúče priostrujú. A poriadne. Ortuť teplomerov sa v posledných dňoch výrazne vyšvihla a slnečné popoludnia vyháňajú Žiarčanov z príbytkov.

Pred vysokými teplotami vydali pre náš okres meteorológovia dokonca výstrahu. Písali sme tu: Výstraha pre Žiar a okolie: Hodiny, ktoré budú pre mnohých peklom!

Mimoriadne rušno je počas letného dňa najmä v centre. Rodičia si užívajú príjemný chládok pod slnečníkmi terás, zatiaľ čo deti sa osviežujú vo vodnom brodisku. Zapotia sa aj robotníci. Tí práve v týchto dňoch na námestí stavajú letný pavilón.

,,Veru teplo! Keby som nemusela ísť do mesta kadečo vybavovať, tak sa určite schovávam doma v zatemnenom byte. Najhoršie je to tu, okolo námestia, to teplo sálajúce z rozpálených chodníkov. Teším sa, keď dokončia ten letný pavilón, snáď tu potom bude príjemnešie," posťažovala sa na horúčavy Žiarčanka Katarína, ktorú sme stretli na ceste na poštu.

Pozrite aj: Oddychový pavilón na žiarskom námestí už toto leto: Pozrite si VIZUALIZÁCIE!

,,Dobre to je, že je pekne, len keby sme nemuseli chodiť do roboty a mohli ísť niekam k vode," skonštatoval so smiechom Milan.

Vnútri neobsedeli ani žiaci Výtvarného odboru žiarskej ZUŠ-ky. Malí umelci si za pomoci pani učiteľky zriadili akýsi dočasný ateliér vonku a maľovali pred školou pod holým nebom.

Fotky zo slnkom zaliatych ulíc mesta si pozrite v našej galérii.

VIDEO: Centrum Žiaru počas horúceho dňa
1
Galéria
FOTO: Žiarčania si užívajú deň v slnkom zaliatych uliciach
8
Galéria
Zdroj: ZUŠ Žiar nad Hronom
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM