Barbara Dallosová Šport Šport

Trpké prehry žiarskych mužov proti Žiline a Považskej: Pozrite VÝSLEDKY aj FOTO

Žiarski basketbalisti majú za sebou ďalšie dva prvoligové súboje, z víťazstiev sa však netešia. Na výhry si brúsia zuby na domácej pôde už o niekoľko dní.

Ilustračný obrázok k článku Trpké prehry žiarskych mužov proti Žiline a Považskej: Pozrite VÝSLEDKY aj FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Žiarski muži počas víkendových dní neoddychovali a zabojovali o víťazstvo najprv s Považskou Bystricou a potom aj so žilinským súperom. Bilanciou je darované víťazstvo a v pote krvi odohratý zápas so Žilinčanmi.

Celý zápas o krok vpredu

Dobrý štart a celý zápas v pozícii o krok vpredu. V takomto duchu sa pre Žiarčanov niesol sobotný (27.2.) súboj proti Považskej Bystrici, ktorý ale aj napriek tomu nepriniesol vytúženú výhru.

Žiarski zverenci Karola Kučeru si počas prvého polčasu udržiavali 6 až 10 bodový náskok, bohužiaľ sa im ale nepodarilo odskočiť na vyšší rozdiel a v tretej štvrtine, kedy naši podkošoví hráči mali po 4 fauly a nastal problém. Po zbytočných stratách na konci tretej štvrtiny to považskobystrický súper dotiahol na rozdiel 2 bodov. Žiarčania však aj napriek nepriaznivému zvratu nepoľavili a ešte do polovice záverečnej štvrtiny dokázali vytvoriť 6 bodové vedenie.

Po ododretej hre si ale víťazstvo predsa odniesol súper. ,,Veľká škoda, že sme v posledných minútach nepremenili 4 otvorené strely a dvakrát sme stratili loptu po zlých prihrávkach. Takto sme súperovi darovali víťazstvo, čo je pre naše mladé družstvo veľká škoda," zhodnotil tréner Karol Kučera.

Výsledky:

  • IMC SLOVAKIA Považská Bystrica – MŠK BK Žiar nad Hronom 81:77 (20:23, 17:22, 28:22, 16:10)
  • Body: Minárik Maroš 20b.(2 trojky), Vrtík Maroš 17b., Rozim Róbert 16b., Kašša Vladimír 7b., Fábry Martin 7b., Fábry Tomáš 6b., Tkáč Lukáš 2b., Farkaš Marek 2b.

Toto sme si nezaslúžili

Poslednú februárovú nedeľu sa Žiarčania postavili na hraciu plochu zas. Nasadenie opäť nechýbalo, no opäť nestačilo. Tréner ale hovorí o nezaslúženej prehre.

Až do 36. minúty zápasu to pre našich mužov vyzeralo viac než nádejne. Kombinácia dobrej obrany a úspešného útoku zaistila Žiarčanom skvelý vstup do hry. Po vyrovnanom začiatku sme dostali veľa podkošových bodov, najmä od dvojice Šoška a Mereš.

V druhej štvrtine zlepšili obranu naši vysokí hráči, čo nám zaistilo pekný šesťbodový náskok. S miernym náskokom a relatívnou pohodou Kučerovi zverenci pokračovali aj ďalej, všetko však zmenila 36. minúta. Postrachom našich basketbalistov sa stal súperov hráč Rožánek.

,,Od 36. minúty sme neboli úspešní v otvorených streleckých pozíciách. Rožánek nás v závere zasypal množstvom úspešných striel a strhol víťazstvo na stranu Žiliny. Záver zápasu sa už len dohrával a snažili sme sa znížiť narastajúci náskok Žiliny, ale to sa nám už nepodarilo. Konečný výsledok však je pre nás až moc krutý, po dobrom výkone sme si určite nezaslúžili prehrať až o 20 bodov," hodnotí Karol Kučera a dodáva, že Žiarčania nezúfajú a tešia sa na marcové zápasy na domácej pôde (12. a 13.3.).

Výsledky:

  • MBK ŽU Žilina – MŠK BK Žiar nad Hronom 102:82 (30:25, 13:24, 27:17, 32:16)
  • Body: Rozim Róbert 27b., Vrtík Maroš 23b., Kašša Vladimír 11b., Nemčok Tomáš 9b., Minárik Maroš 8b., Fábry Tomáš 4b.

Foto: BK MŠK Žiar nad Hronom

BASKETBAL: FOTO z víkendu žiarskych mužov
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM