Barbara Dallosová Basketbal Šport

Trpký štart sezóny: Toto Žiarčania pred fanúšikmi ukázať nechceli, FOTO

Prvý zápas sezóny nebol pre Žiarčanov veľmi šťastným. Na domácej palubovke prežili úmorné minúty.

Ilustračný obrázok k článku Trpký štart sezóny: Toto Žiarčania pred fanúšikmi ukázať nechceli, FOTO
12
Galéria
Zdroj: BK MŠK Žiar n. Hronom

Muži zo žiarskeho BK MŠK majú za sebou náročné stretnutie so súperom z Košíc. Sobotný (7.10.) súboj pre Žiarčanov nebol zrovna šťastným a na vlastnej palubovke nechali východniarov poriadne zahviezdiť.

Pre žiarskych mužov bola prehra s Košicami prvým zápasom sezóny. ,,Začali sme veľmi zle a hlavne našou pomalou hrou sme dávali šancu mladému družstvu z Košíc, aby stihlo postaviť svoju defenzívu, do ktorej sme sa potom ťažko presadzovali. Chýbala nám tranzícia prihrávky – dlho sme držali loptu na ruke a ubíjali sme sa v dlhých driblingoch, čo malo za príčinu množstvo nepripravených a ťažkých streleckých pozícii," opisuje hru žiarsky tréner Karol Kučera s tým, že strelecká úspešnosť našich hráčov sa vyšplhala len na 24%.

Hra našich basketbalistov kolísala ako na hojdačke. Hoci v druhej štvrtine chytili Žiarčania druhý dych a stiahli náskok súpera na jedenásť bodov, vzápätí dopustili zbytočné straty a súper do polčasu opäť odskočil na viac ako 20 bodov. Druhý polčas znovu priniesol závan nádeje, následne však prišlo niekoľko chýb na žiarskej strane a súper mohol zas zvyšovať vedenie.

,,Je škoda , že sme v prvom zápase a hlavne pred domácim hľadiskom podali jeden z najslabších výkonov. Takáto pomalá hra nám vôbec nesvedčí. To nie je to, čím sme sa doteraz prezentovali. Katastrofálna úspešnosť v streľbe nás postupne stále viac ubíjala a už sme až do konca zápasu nenašli morálne a ani fyzické sily, aby sme vývoj zápasu zvrátili," zhodnotil bez servítky tréner Kučera. Ako však dodal, svojim chlapcom v ďalšom súboji proti Lučencu verí (4.11.) a pozýva všetkých Žiarčanov vyjadriť našim hráčom podporu.

Výsledky:

  • MŠK BK Žiar nad Hronom – KB Košice „B“ 54 : 94 (11:21, 23:49, 40:67)
  • Body: Nemčok 17, Vrtík 16, Pavol 9, Páleník 6, Fábry 3, Galovič 2, Tkáč 1
  • Hrali: Kaňa, Nagy, Oravec, Šály, Prosba
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM