Tlačové správy

TUBAPACK podporuje rozvoj mladých ľudí

Žiarska spoločnosť TUBAPACK podporuje prostredníctvom svojej nadácie projekty výlučne v našom regióne. Darovaním 2% z vašich daní ich môžete podporiť i vy.

Ilustračný obrázok k článku TUBAPACK podporuje rozvoj mladých ľudí
Zdroj: Tubapack a.s.

Spoločnosť TUBAPACK podporuje deti a mládež v našom regióne prostredníctvom rôznych súťaží či finančne vďaka Nadácii TUBAPACK. „Nadácia TUBAPACK, do ktorej patrí okrem našej spoločnosti aj ďalších šesť v rámci nášho regiónu, v minulom roku podporila napríklad Pohronské ľadové medvede, kultúrno-benefičné podujatie Na krídlach anjelov či Prvý kozí festival,“ vymenúva generálny riaditeľ spoločnosti Richard Pittner a dodáva, že okrem nadácie podporuje rôzne projekty či športovcov aj samotný TUBAPACK. „Naša spoločnosť už niekoľko rokov podporuje futbalový a basketbalový klub v Žiari nad Hronom, Hasičský zbor v Lovči, Plochú dráhu v Žarnovici, Dominiku Veisovú – majsterku SR v karate či Žiarsky mestský polmaratón,“ dodáva Richard Pittner.

Exkurzie v TUBAPACKu pre žiakov základných škôl

Spoločnosť TUBAPACK podporuje deti a mládež aj inou formou, než len finančne: „Ponúkame možnosť exkurzií, kde majú žiaci základných škôl možnosť spoznať prevádzku spoločnosti, vidieť administratívne a skladové priestory, laboratórium a tiež nazrieť do procesu výroby túb, pochopiť ho od prvého kroku, kedy sa tuba lisuje, až po ten posledný, kedy sa na tubu aplikuje uzáver. Deti si majú možnosť vyskúšať štandardné testy, ktoré sa počas výroby na tubách vykonávajú.

Po celý čas sa triedam venujú odborníci, ktorí ich sprevádzajú počas celej exkurzie,“ hovorí ďalej riaditeľ spoločnosti a dodáva, že TUBAPACK sa, okrem iného, snaží pre žiakov vytvárať aj kreatívne súťaže. Ostatnou z nich bola súťaž uskutočnená v spolupráci s mestom Žiar nad Hronom a CVČ – STAŇ SA TVORCOM – navrhni a postav dominantu Žiaru nad Hronom. V rámci výhier žiaci navštívia vedecké zážitkové interaktívne centrá v Leviciach, Bratislave a v Brne, kde sa spája zábava s učením.

TUBAPACK aj na DOD a Dni techniky

Spoločnosť TUBAPACK nadväzuje kontakt so svojimi budúcimi zamestnancami aj prostredníctvom Súkromnej strednej odbornej školy technickej v Žiari nad Hronom. „Každoročne sa zúčastňujeme Dňa otvorených dverí a tiež Dní techniky na SSOŠT. Naším cieľom je prezentovať spoločnosť a produktové portfólio študentom, predstaviť im tradičnú výrobu túb, ktorá tu započala v 70. rokoch minulého storočia, ale tiež kroky, ktoré sa uskutočnili v rámci modernizácie výroby a pracovného prostredia zamestnancov, až do súčasnosti. Samozrejme, sa predstavujeme aj ako jedna z firiem združenia InTech, ktorá v rámci systému duálneho vzdelávania ponúka možnosť prepojenia teórie a praxe a následného zamestnania po ukončení štúdia.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávate+ tejto správy.

TUBAPACK podporuje rozvoj mladých ľudí
3
Galéria
Zdroj: Tubapack a.s.
Zdroj: Tubapack a.s.
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM