Tlačové správy

TUBAPACK rozširuje produkciu

Výrobca hliníkových a laminátových túb zo Žiaru nad Hronom potvrdzuje svoje zámery o trvalom raste. V tomto roku pribudli do výbavy spoločnosti ďalšie dve výrobné linky, ktoré umožnia TUBAPACKu rozšíriť portfólio vyrábaných túb, a taktiež zvýšiť čísla produkcie.

Ilustračný obrázok k článku TUBAPACK rozširuje produkciu
Zdroj: Tubapack a.s.

Dve repasované linky, ktoré spoločnosť nedávno zakúpila, sa aktuálne technicky pripravujú na uvedenie do výrobného procesu. Po ich spustení bude firma schopná vyrábať hliníkové tuby s priemermi 13,5 a 16 mm, ktoré sa doposiaľ v Žiari nad Hronom neprodukovali. Tuby s tak malými priemermi sa používajú napríklad ako obaly na sekundové lepidlá či očné maste.

Treťou investíciou je rekonštrukcia a modernizácia existujúcej výrobnej linky, ktorej výsledkom bude schopnosť vyrábať hliníkové tuby aj v priemere 50 mm, ktoré sa doposiaľ u nás nevyrábali. Do túb s uvedeným priemerom sa najčastejšie plnia kečupy, horčice alebo majonézy.

Týmto krokom sa, podľa generálneho riaditeľa spoločnosti Richarda Pittnera, skompletizuje firemná ponuka na výrobu hliníkových túb všetkých priemerov: „My sme už v minulosti avizovali, že naša kapacita produkcie je dlhodobo a naplno vyťažená a že potrebujeme rozširovať výrobu. Tým, že pridávame do portfólia výroby nové priemery túb a zvyšujeme kapacity, budeme schopní oveľa viac reagovať na požiadavky našich klientov, a taktiež získavať nových.

Nákup a technická úprava dvoch liniek, ktoré pribudli do „arzenálu“, vyjdú spoločnosť TUBAPACK na zhruba 600 tisíc eur. Výroba hliníkových túb sa tak zvýši zo súčasných 300 miliónov ročne na 360 miliónov a celková produkcia spolu s laminátovými tubami stúpne na 410 miliónov ročne.

Produkciou nepatríme k najväčším výrobcom. Naša stratégia je založená na tom, že sme stabilná a neustále sa zlepšujúca firma, ktorej vlastníci žijú v regióne sídla firmy. Aj preto nám osobne záleží na tom, aby sa spoločnosť neustále rozvíjala, bola úspešná v dlhodobom horizonte a vytvárala stabilné prostredie pre svojich zamestnancov,“ uzatvára Richard Pittner.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Tubapack a.s.
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM