Tlačové správy

TUBAPACK si vychováva zamestnancov už počas školy

Spoločnosť TUBAPACK zamestnáva v súčasnej dobe 250 zamestnancov a patrí k najstabilnejším zamestnávateľom v Žiari nad Hronom.

Ilustračný obrázok k článku TUBAPACK si vychováva zamestnancov už počas školy
Zdroj: Tubapack a.s.

Od školského roku 2008/2009 spolupracuje so Súkromnou strednou odbornou školou technickou v rámci odbornej praxe študentov, pričom táto spolupráca plynule prešla na novodobý systém duálneho vzdelávania.

TUBAPACK sa v spolupráci so Súkromnou strednou odbornou školou technickou v Žiari nad Hronom (SSOŠT) spolupodieľa na systéme duálneho vzdelávania, ktoré predstavuje odborné vzdelávanie a prípravu študentov stredných škôl na výkon budúceho povolania. Zriaďovateľom SSOŠT v Žiari nad Hronom je Združenie InTech, ktorého členom je aj spoločnosť TUBAPACK. Duálne vzdelávanie vytvára partnerský vzťah medzi zamestnávateľom a študentom a vyznačuje sa úzkym prepojením teoretického vzdelávania s praktickou prípravou pod vedením skúsených odborníkov.

V TUBAPACKu doposiaľ praxovalo 26 študentov SSOŠT. V súčasnosti je vedených 6 študentov podľa nového systému duálneho vzdelávania, z toho dvaja študenti prvého ročníka vykonávajú prax v školských dielňach a dvaja študenti nastupujú od 1. decembra tohto roku.

Študenti v rámci duálneho vzdelávania vykonávajú obsluhu liniek pre výrobu hliníkových túb, zaúčajú sa linky prestavovať a zúčastňujú sa údržbárskych prác na výrobných linkách,“ hovorí generálny riaditeľ spoločnosti Richard Pittner a dodáva, že už jeden zo študentov je v TUBAPACKu natrvalo zamestnaný, a to v údržbárskej dielni.

Či ich bude viac, ukáže len čas, pretože prví novodobí dualisti budú maturovať len v tomto školskom roku,“ vysvetľuje ďalej Richard Pittner a dodáva, že spoločnosť TUBAPACK je spokojná nielen so samotným systémom duálneho vzdelávania, ale aj so študentmi SSOŠT. Je to najmä z toho dôvodu, že si študentov môžu sami vybrať. Študenti, ktorí pracujú priamo v žiarskej tubárni majú prideleného tútora a ďalších 7 vyškolených inštruktorov priamo vo výrobe.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Tubapack a.s.
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM