Martin Károly Kremnica

Turisti čoskoro nájdu Kremnicu ľahšie

Sťažnosti Kremničanov, že na rýchlostnej ceste R1 chýba dopravné značenie, ktoré by turistov a cudzincov naviedlo do ich mesta, boli vypočuté. V najbližších mesiacoch by malo na križovatke v blízkosti Žiaru nad Hronom pribudnúť nové značenie.

Opakovane sa stretávame s tým, že návštevníci či zo Slovenska alebo zahraničia prejdú križovatku, pretože ich uvedie do omylu značenie – odbočka Martin,“ hovorí o probléme primátorka Zuzana Balážová (nezávislá).

Aj keď nie je podľa jej slov Kremnica veľké mesto, určite je významné najmä kvôli vyhľadávaným historickým pamiatkam. „Preto sme sa obrátili na Národnú diaľničnú spoločnosť (NDS), aby sa toto značenie zmenilo a aby okrem Martina tam bolo aj návestie Kremnica,“ podotkla.

Odpoveď z NDS podľa jej slov hovorila o tom, že značenie je v súlade s príslušnými normami a preto sa primátorka obrátila aj na ministerstvo dopravy. Podľa informácií z NDS sa už v súčasnosti spracúva projekt na doplnenie dopravného značenia v križovatke R1 Žiar nad Hronom-východ.

Po jeho odsúhlasení a vydaní určenia použitia dopravného značenia ministerstvom dopravy zabezpečí NDS osadenie dopravnej značky IS11 v smere od Nitry do Banskej Bystrice odbočenie smer Martin,“ uviedol hovorca NDS Marcel Jánošík.

Predpokladaný termín osadenia dopravného značenia podľa jeho slov závisí od termínu schválenia projektu. Predpokladom je mesiac apríl až máj tohto roka. „Snahou NDS bude tieto zmeny čo najskôr realizovať k spokojnosti užívateľov R1,“ dodal Jánošík.

Zdroj: TASR Foto: Žiar24

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM