Barbara Dallosová Kultúra Rôzne Správy

Týždeň plný možností: Výber toho najlepšieho v Žiari a okolí

Ďalší predvianočný týždeň je prešpikovaný zaujímavými akciami. Vyberajte!

Ilustračný obrázok k článku Týždeň plný možností: Výber toho najlepšieho v Žiari a okolí
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Bolšoj balet: LUSKÁČIK

pondelok o 18:00 hod., Kino Hron, Žiar nad Hronom
Luskáčik je rozkošné vianočné predstavenie pre celú rodinu. Balet na motívy rozprávky E. T. A. Hoffmanna je symbolom vianočnej atmosféry po celom svete. Nenechajte si ujsť tento záznam najvyhlásennejšieho baletného súboru sveta – Bolšojského baletu.

Program vianočných trhov

od štvrtku, Námestie Matice slovenskej, Žiar nad Hronom
Vianočné trhy na Námestí Matice slovenskej prebiehajú už od minulého týždňa, tento štvrtok k nim pribudne aj pódiový program. Ten začína štvrtkovým koncertom a pokračuje až do Vianoc.

Predvianočný koncert v kostole

piatok o 17:45 hod., Kostol Sedembolestnej Panny Márie, Žiar nad Hronom
Tradičný koncert v atmosfére žiarskeho nového kostola v podaní žiakov a pedagógov Základnej umeleckej školy Zity Strnadovej-Parákovej v Žiari nad Hronom.

KOPA9: Ancijáša môjho

sobota o 16:50 hod., Divadelná sála MsKC, Žiar nad Hronom
Prvé divadelné predstavenie žiarskeho zoskupenia divadelníkov KOPA9 o tom, ako muflón Ancijáš cestoval vo svojich tepláčikoch po celom svete a zistil, že pomáhať druhým je fantastické.

B. Višňanský: Piano unplugged

sobota o 18:00 hod., U Shakespeara, Žiar nad Hronom
Malá scéna MsKC predstaví ďalšiu výraznú osobnosť hudobnej scény Žiaru nad Hronom, ktorou je muzikant a spevák Branislav Višňanský, známy z účinkovania v žiarskej kapele Radiopieces. Tento raz sa vám predstaví sólo s vlastnými skladbami za sprievodu klavíra.

Adventný koncert na hrade

nedeľa, Mestský hrad, Kremnica
Adventný koncert patrí neodmysliteľne k predvianočnému času v Kremnici. Tento rok na ňom vystúpia kremnický rodák, operný spevák Jozef Benci, a organista Ján Vladimír Michalko. Koncert začne o 18.00 hodine v Kostole sv. Kataríny, Vianoce na hrade však začnú už popoludní o 15.00 hodine vianočnými mini trhmi, súčasťou ktorých bude živý betlehem.

Janko Kulich & Kolegium V DIVADLE

nedeľa o 18:00 hod., Divadelná sála MsKC, Žiar nad Hronom
Špeciálny koncertný program k 4. narodeninám kapely ponúkne staršie, ale aj úplne nové piesne v aranžmánoch pre veľkú skupinu, ktorú špeciálne pre túto príležitosť doplnia vynikajúci muzikanti Martin Huba na elektrickej gitare, Igor Haveta na bicie a Branislav Višňanský na klavír.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM