Barbara Dallosová Kultúra

Týždňový ťahák pre Žiarčanov: Kam vyraziť?

Ďalší jesenný týždeň prináša nové možnosti. Zrelaxujte v Žiari a okolí. Stačí si vybrať.

Ilustračný obrázok k článku Týždňový ťahák pre Žiarčanov: Kam vyraziť?
Zdroj: TASR

Z minulosti do prítomnosti

pondelok o 18:00 hod., Divadelná sála MsKC, Žiar nad Hronom
Interaktívna šou v réžii Petra Luptovského prevedie divákov históriou nášho mesta od dávnych čias, cez obdobie socializmu až po súčasnosť.

Inšpiratívna beseda s Tomášom Masarykom

utorok o 12:30 hod., Divadelná sála MsKC, Žiar nad Hronom
Ako sa z extraligového futbalistu stal paraolympijsky reprezentant v tenise na vozíku a šťastný otec? Teraz pracuje pre obchodnú zahraničnú firmu. ,,chodí" po celom svete obchodovať, vystupuje na rôznych konferenciách a hrá tenis.

Oslavy 688. výročia založenia mesta Kremnica

štvrtok od 13:30 hod., Kremnica
Oslavy 688. výročia založenia mesta Kremnica sa ponesú v historickom duchu. Návštevníci sa môžu tešiť na heroldov, dvorné dámy, či stredovekého richtára. Na záver si účastníci poctia mesto lampiónovým sprievodom.

KINOTIP: Fantastické zvery a ich výskyt

štvrtok o 18:00 hod., Kino Hron, Žiar nad Hronom
Fantastické zvery a ich výskyt je úplne novým čarodejníckym dobrodružstvom, ktoré nás vracia do sveta čarodejníkov a zvláštnych bytostí vytvoreného spisovateľkou a autorkou príbehov o Harry Potterovi J. K. Rowlingovou.

IMPORTANT Firy Mola

piatok o 21:00 hod., Akropola, Kremnica
Po dlhšej dobe sa pod strechu Akropoly vracia hudobný štýl – house. Po rokoch sa vráti aj dj Mola, ktorého si môžete pamätať z legendárnych Akropolix párty, sparinga mu bude robiť dj Firy. Privezú zo sebou veľa poctivej hudby a hrať sa bude výhradne z vinylových platní!

Večer pod hviezdnou oblohou

piatok o 18:00 hod., Krajská hvezdáreň a planetárium Maximiliána Hella, Žiar nad Hronom Multimediálny program vo Hviezdnej sále s využitím možností planetária nás oboznámi s vývojom vesmíru od kozmologických mierok po slnečnú sústavu, počnúc veľkým treskom, cez vznik a vývoj galaxií, formovanie prvých hviezd a ich sústav až po utváranie planét a bezprostredného okolia nášho domova. Poskytne vám tiež pohľad na našu nočnú oblohu, predstaví najznámejšie súhvezdia a vysvetlí povahu niektorých úkazov ako sú meteory či zatmenia.

Divadlo: Zlatá baňa

sobota o 21:00 hod., Kremnica
Skvelá komédia, ktorá sa odohráva v atraktívnom prostredí “okrášľovacej” kliniky. Dovolí Vám nazrieť do života lekárov a ich rodín. Viete, čo všetko sú ľudia ochotní podstúpiť za peniaze? (účinkujú: Andrea Karnasová & Marián Labuda ml., Andrea Profantová & Marek Majerský).

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM