Martin Károly Rôzne

Učiť sa začali aj žiarski gymnazisti

Maturanti žiarskeho Gymnázia Milana Rúfusa mali v minulom roku 100% úspešnosť v prijatí na vysoké školy. "Stále je čo zlepšovať," tvrdí riaditeľka školy Dana Paálová.

Určite by som bola rada, ak sa výsledky našich študentov zlepšia, aj napriek tomu, že naše gymnázium je stále na prvom mieste v okrese, a v rámci celého Slovenska má tiež dobré meno,“ informuje Žiar24 riaditeľka gymnázia Dana Paálova. O dobrom mene školy svedčia aj výsledky prijatia študentov z gymnázia na vysoké školy. „S našimi minuloročnými maturantmi sme nadmieru spokojní. Na vysoké školy zobrali všetkých, ktorí sa hlásili. Osobne som zvedavá tento rok na výsledky maturít, keďže tohtoroční maturanti sa už učili podľa novej reformy,“ dodáva Paálová.

Škola chce pokračovať v rozvíjaní a modernizácií učební aj v tomto školskom roku. Do tried pribúdajú nové pomôcky ako dáta projektor, interaktívna tabuľa, či televízor s DVD – prehrávačom. Dokupuje sa aj špecializovaná literatúra pre rôzne predmety.

V tomto roku by tu malo maturovať 126 študentov.Do primy osemročného gymnázia nastúpilo 30 žiakov, do prvého ročníka štvorročného gymnázia 75 žiakov

Martin Prôčka

Gympel ZH
18
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM