Barbara Dallosová Samospráva

Údajné porušenie moratória i podozrenie z kupovania hlasov: Kremnická volebná komisia zaregistrovala dva podnety

Volebné miestnosti sú otvorené už niekoľko hodín. Hoci v Kremnici zatiaľ komunálne voľby prebiehajú pokojne, vyskytli sa aj podnety. Riešiť by ich mala polícia.

Ilustračný obrázok k článku Údajné porušenie moratória i podozrenie z kupovania hlasov: Kremnická volebná komisia zaregistrovala dva podnety
Zdroj: Dnes24.sk

Mestská volebná komisia v Kremnici od rána nezaznamenala žiadne narušenie priebehu volieb. V súvislosti s voľbami však zaregistrovala dva podnety. Podľa slov predsedu komisie Antona Vaského sa jeden týkal podozrenia z kupovania hlasov a druhý porušenia volebného moratória.

,,Ani jeden, ani druhý nie sme povolaní riešiť," uviedol Vaský a dodal, že o oboch podnetoch bola informovaná polícia. Jeden z kandidátov na primátora dnes komisiu informoval, že pri obytnom dome v Kremnici, kde žijú sociálne slabší obyvatelia, sa zdržuje auto, čo mohlo podľa jeho slov navodiť podozrenie, že ide o kupovanie hlasov. Druhý podnet sa týkal karikatúr, ktoré sa objavili v meste počas trvania volebného moratória.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM