Barbara Dallosová Kultúra Správy

Unikátna zberateľská burza v Kremnici: Aha, čo všetko tu môžete získať

V Kremnici sa chystá akcia, aká tu nebola už desaťročia. Stretnú sa na nej odborníci zo Slovenska i spoza hraníc a na svoje si prídu nielen zberatelia.

Ilustračný obrázok k článku Unikátna zberateľská burza v Kremnici: Aha, čo všetko tu môžete získať
Zdroj: TASR

Prvá zberateľská burza v Kremnici sa uskutoční v nedeľu (2.12.) v Mestskom kultúrnom stredisku. Od siedmej ráno do dvanástej na obed tu budú odborníci zo Slovenska, Čiech a Maďarska ponúkať, nakupovať i ohodnocovať zberateľské kúsky.

Ako vysvetľuje numizmatik a organizátor Vilo Weiss, takéto podujatie sa do Kremnice vracia po dlhej dobe. Hneď po zverejnení organizátora prekvapil veľký záujem.

,,Takúto burzu robíme v Kremnici po približne dvadsiatich rokoch. Po tejto veci bol dopyt, čo sa mi potvrdilo, hneď ako som event zverejnil na Facebooku. Okamžite sa mi prihlásili zberatelia a vybookovali sa všetky stoly. Bude tam 50 stolov so zberateľmi – odborníkmi a ľudia si budú môcť pozrieť nielen mince, medaily a bankovky, ale napríklad aj staré pohľadnice a rôzne starožitnosti," uviedol Weiss.

Vstup na samotnú burzu je voľný a na svoje si na nej prídu nielen zberatelia. Ako ozrejmuje Weiss, ľudia môžu prísť aj bez toho, aby chceli niečo kúpiť: ,,Môžu len načerpať nostalgiu s vystavených predmetov, alebo sa prísť s odborníkmi poradiť."

,,Na burzu srdečne pozývame všetkých, nielen ľudí zo zberateľských kruhov. Ak si ľudia myslia, že majú doma vec, ktorá je cenná, môžu ju priniesť a možno ju predajú, alebo si ju môžu nechať ohodnotiť odborníkmi. Alebo si len pozrú zaujímavé kúsky a vychutnajú vianočný punč a občerstvenie," dodáva organizátor.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM