Katarína Reiterová Rôzne

Unikátny projekt: Mladí Žiarčania môžu chudnúť pod dohľadom profíka

Mestský mládežnícky parlament v Žiari rozbehol projekt Bež s nami a schudni. Zapojiť sa do neho môžu piati ľudia vo veku od 15 do 25, ktorých trápi nadváha či obezita. Po ruke budú mať aj osobného trénera.

Ilustračný obrázok k článku Unikátny projekt: Mladí Žiarčania môžu chudnúť pod dohľadom profíka
Foto: Katarína Reiterová

„Títo, nami vybraní, mladí ľudia budú mať upravený jedálniček a prideleného osobného trénera, ktorý im pomôže na ceste k svojmu novému ja,“ vysvetľuje autorka projektu Lucia Kráľová, ktorá sama videla vo svojom okolí mnoho mladých ľudí, ktorí sú deprimovaní zo svojho života, zdravia či svojej postavy.

Schudnúť sa dá aj behom

“Projekt som predložila na Slovenskom inštitúte mládeže (IUVENTA), kde mi ho schválili a začala som spolupracovať s atletickým a kondičným trénerom Miroslavom Čabom,“ hovorí ďalej Lucia Kráľová a dodáva, že aj práve tento tréner mal v nedávnej minulosti nadváhu 15 kíl, tej sa však zbavil za rok bez akejkoľvek diéty a výraznej zmeny stravovacích návykov. Len športom – behom.

Premena za 2 mesiace

Premena bude trvať 2 mesiace, presnejšie od 25. apríla až do 25. júna. Cieľom je zlepšiť zdravotný stav mladých ľudí, zvýšiť sebadisciplínu a vybudovať kladný vzťah k športu, pretože v dnešnej dobe je viac ľudí radšej za počítačom, než vonku. „Tréning bude 6 krát do týždňa, pričom tréningové tempo sa bude veľmi pozvoľna zvyšovať. Na konci projektu budú účastníci schopní sami prebehnúť trasu 10 km,“ dopĺňa autorka projektu s tým, že: „V neposlednom rade si účastníci projektu zlepšia celkový fyzický a psychický stav a získajú sebadôveru.“

Chudnúť bude 5 ľudí

„Zatiaľ máme prihlásených 3 účastníkov, čiže stále nám chýbajú dvaja. Bola by som veľmi rada, ak by sa prihlásili aj ďalší, pričom nemusí ísť len o mladých s nadváhou, môže ísť jednoducho o ľudí, ktorí sa rozhodli zmeniť svoj konzumný lenivý spôsob života a začať sa venovať krásnemu športu, akým beh nesporne je,“ uzatvára Lucia Kráľová.

Ak chcete aj vy schudnúť a zapojiť sa do tohto projektu, pošlite vaše kontaktné údaje a motivačný list, v ktorom bude napísané, prečo chcete schudnúť na adresu Lucii Kráľovej: lucia.kralova@yahoo.com alebo ju kontaktujte na čísle: 0904 648 712.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM