Futbal Šport

Urgela pred posledným zápasom doma: Košice hrajú inak než my, bude to dobrý futbal

FK Pohronie čakajú posledné dva zápasy tejto časti. Košičania budú podľa trénera ťažký súper, s Bardejovom sa zas Pohronské osy pokúsia prelomiť smolu na trávnikoch súperov.

Ilustračný obrázok k článku Urgela pred posledným zápasom doma: Košice hrajú inak než my, bude to dobrý futbal
Zdroj: FK Pohronie

Pohronské osy čaká posledný domáci zápas jarnej časti 2. ligy v sezóne 2017/2018, ktorý sa bude konať na žiarskom Mestskom futbalovom štadióne v nedeľu o 17.00 hodine. Nielen o týchto dvoch súperoch ale aj o príprave sme sa porozprávali s trénerom Rasťom Urgelom.

Máme pred sebou posledné dva zápasy tejto časti, v nedeľu o 17.00 hráme doma proti Lokomotíve Košice a 19. mája v Bardejove. Ako vidíš naše šance v týchto dueloch?

Proti košickej Lokomotíve sa chceme doma prezentovať dobrým výkonom, keďže je to náš posledný domáci zápas pred domácim publikom, pripísať si tri body do tabuľky a definitívne si zabezpečiť účasť v kvalitnej 2. celoštátnej lige pre budúcu sezónu.

Do Bardejova budeme cestovať s cieľom prelomiť smolu na súperových trávnikoch a konečne zvíťaziť aj vonku.

Môžeš fanúšikom predstaviť súperov? Ich silné a slabé stránky…

Košice po jeseni rozmýšľali o postupe do 1. ligy, preto to bude veľmi ťažký súper. A hlavne v posledných zápasoch majú dobrú športovú formu. Hrajú odlišným štýlom ako my, takže sa teším na našu vzájomnú konfrontáciu a dobrý futbal. Bardejov má opačné starosti. Hrá o existenciu v súťaži a zápas nebude pre nás jednoduchý. Verím, že my už budeme matematicky zachránení a vycestujeme na východ uvoľnení, ukázať dobrý futbal.

Poďme sa pozrieť na zostavu, na koho sa budeš najviac spoliehať v týchto zápasoch a kto je zranený, kto nebude hrať?

V poslednom zápase v Seredi sme nehrali kompletní. Príležitosť dostali aj hráči, ktorí predtým mali menšiu minutáž. Vykartovaných by sme už mali mať k dispozícii, takže dôjde aj k zmenám v zostave. Hrá sa v rýchlom slede, preto rotujeme hráčov zo širšieho kádra. Nespoliehame sa na jednotlivcov, ale na kolektív.

Ako hodnotíš ostatný zápas so Sereďou, s ktorou sme prehrali 2:1?

So Sereďou sme bez 5 hráčov zo základnej zostavy z úvodu súťaže (pre žlté karty nehral Nosko a vylúčený Kosorín, zranení sú Jacko, Bartoš aj Rejdovian) odohrali slušný zápas a určite sme si neurobili hanbu. Úvod sme síce „prespali“ a zbytočne inkasovali, ale od 20. minúty sme boli lepším tímom ako domáci. Vytvorili sme si 2 – 3 veľmi dobré príležitosti, hrali kombinačný futbal a zaslúžene do prestávky vyrovnali po peknej akcii na 1:1. V druhom polčase sme asi do 60. minúty ešte držali s domácimi krok, ale v závere sme už tlaku neodolali a fyzicky vyspelému súperovi nakoniec podľahli gólom 7 minút pred koncom.

Tesná prehra 2:1 síce po zápase mrzela, ale prvému tímu tabuľky sme ako jediní zatiaľ v jarnej časti strelili gól a riadne skomplikovali 90 minút.

Prezentovali sme sa sympatickým, futbalovým dojmom a naši hráči sa opäť presvedčili, že proti favoritom vieme odohrať dobré zápasy. Ešte musíme popracovať na tom, aby nám aj prinášali body a vyvarovať sa lacných gólov, ktoré niekedy dostávame. Je to však dlhodobý proces, viacerí mladí hráči sa zatiaľ túto súťaž učia hrať a zbierajú potrebné skúsenosti.

Zdroj: FK Pohronie
Zdroj: FK Pohronie
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM