Barbara Dallosová Iné športy

Úspech našich športovcov: Mladí Žiarčania medzi najlepšími plavcami Slovenska!

Počas júnových víkendov sa konali Letné majstrovstvá Slovenska v plávaní. Tento rok na nich zahviezdili aj mladé talenty z PK MŠK Žiar nad Hronom. Svojimi časmi sa tento rok na majstrovstvá nominovalo celkom 9 našich plavcov, z toho štyria sa preplávali na úplnú špičku

Ilustračný obrázok k článku Úspech našich športovcov: Mladí Žiarčania medzi najlepšími plavcami Slovenska!
Zdroj: Dnes24.sk

Húževnatí Žiarčania súťažili v troch kategóriách. Ako prvé sa konali v Nových Zámkoch (7. – 8.6.) majstrovstvá najmladších žiakov, ktorých sa zúčastnili Andrej Považan, Ema Bittalová, Tamara Ľuptáková a Viktória Máliková. Najviac sa darilo Eme Bittalovej a to v disciplíne 200m polohový pretek, v ktorom obsadila 6.miesto.

Andrej Považan bol najúspešnejší v prsiarskych disciplínach, v oboch v prvej desiatke – 7.miesto 200P a 10.miesto 50P. Viktória Máliková zaplávala najlepšie znakovú 50-tku, v ktorej skončila na 16.mieste. Tamara Ľuptáková obsadila 17.miesto v disciplíne 50m voľný spôsob.

Na majstrovstvá mladších žiakov (20.-22.6.) cestovala zabojovať do Košíc Tereza Veselá. V prvej desiatke má hneď tri umiestnenia. Najlepšie v disciplíne 200m motýlik, v ktorej si vyplávala 6.miesto. V motýlikovej 100-ke doplávala deviata a v kraulovej 400-ke desiata.

Ema Barančoková, Alex Karkuš, Kristína Kminiaková a Šimon Veselý. To bola zostava ktorá nás reprezentovala v Žiline na majstrovstvách starších žiakov (13. – 15.6.). V prvej desiatke sa hneď tri krát umiestnil Alex Karkuš – najlepšie v disciplíne 100m motýlik, v ktorej si vyplával 7.miesto. Dva krát desiatu priečku drží v kraulových disciplínach na 100 a 200 metrov. Ema Barančková v znakovej 200-ke skončila tesne za desiatkou, obsadila v nej 11.miesto. Kristína Kminiaková v polohovke na 200m skončila na 18.mieste a Šimon Veselý v kraulovej 400-ke na 20.mieste.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM