Rôzne Správy

Úspešní absolventi SUPŠ sa vracajú do Kremnice: Skúsenosti odovzdajú študentom

Známa škola je dejiskom stretnutia absolventov a súčasných študentov. Tí sa spolu pustia do zaujímavých a netradičných projektov.

Ilustračný obrázok k článku Úspešní absolventi SUPŠ sa vracajú do Kremnice: Skúsenosti odovzdajú študentom
Zdroj: Dnes24.sk

Na spolupráci študentov s úspešnými absolventmi školy je založený Kováčsky workshop, ktorý sa v týchto dňoch koná na kremnickej Súkromnej škole umeleckého priemyslu (SŠUP). Hlavnou myšlienkou tohto stretnutia, ktoré trvá od 28. do 30. januára, je výmena skúseností a zážitkov z praxe.

,,Lektormi sú starší absolventi rôznych odborov školy a z rôznych kútov Slovenska, ktorí majú vlastné rozbehnuté dielne a ateliéry, sú pedagógmi na ŠUP-kách alebo na vysokých školách umeleckého zamerania. Tak môžu pomôcť a poradiť študentom v ďalšom profesijnom smerovaní," priblížila riaditeľka školy Katarína Luptáková.

Dodala, že počas troch dní budú v dielňach spoločne pracovať na rôznych zaujímavých a netradičných projektoch, ktoré si pre nich pripravili. Budú testovať nové náradia, experimentovať s netradičnými materiálmi a postupmi. Výstupné diela odprezentujú posledný deň na spoločnej výstave v aule školy.

,,Nové tváre na jednotlivých oddeleniach prinášajú nový vietor a novú chuť zrealizovať za tri dni neskutočné produkty," skonštatovala riaditeľka školy. Výnimočnosť žiakov a jej absolventov vidí v tom, že už navždy zostávajú súčasťou školy a veľmi radi sa do nej kedykoľvek vracajú späť.

Aj keď nesie workshop názov kováčsky, zúčastňujú sa na ňom aj študenti ostatných odborov. ,,Názov kováčsky workshop vznikol pri prvom stretnutí, ktorého iniciátorom bol Michal Kačmár, a prvý rok sa konal len na oddelení umelecký koláč. Od druhého stretnutia sme túto výnimočnú akciu starých a nových ŠUP-károv začali realizovať aj na ostatných oddeleniach," vysvetlila Luptáková s tým, že podujatiu názov ponechali.

Nenechajte si ujsť viac noviniek zo Žiaru a okolia a sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM