Barbara Dallosová Krimi Správy

Útek mu nevyšiel: Bystrického väzňa dolapili v neďalekej obci

Policajti boli na nohách v celom Banskobystrickom kraji. Štefan (43), ktorý ráno ušiel, už je v rukách mužov zákona.

Ilustračný obrázok k článku Útek mu nevyšiel: Bystrického väzňa dolapili v neďalekej obci
Zdroj: TASR

Ako sme vás informovali, v ranných hodinách (17.8.) ušiel z vonkajšieho pracoviska na Zvolenskej ceste väzeň, ktorý je v súčasnosti v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v banskobystrickej časti Kráľová.

,,Iba pred niekoľkými minútami sa podarilo Banskobystrickej polícií vypátrať 43-ročného väzňa na úteku. Odsúdeného muža vypátral služobný pes na vyhľadávanie osôb z oddelenia služobnej kynológie Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici," informovala krátko po štvrtej poobede (17.8.) krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

Muž sa podľa slov hovorkyne nachádzal v katastri obce Lukavica neďaleko Banskej Bystrice. Do pátracej akcie boli podľa polície zapojené všetky dostupné sily a prostriedky okresného a prebiehala nielen v bystrickom, ale aj okolitých okresoch.

,,Všetkým občanom, ktorý sa nám pri pátraní ozývali a snažili sa byť nápomocní, vyjadrujeme veľké poďakovanie. V súvislosti s jeho útekom sme začali trestné stíhanie a súčasne mu vyšetrovateľ vzniesol obvinenie pre trestný čin marenia výkonu úradného rozhodnutia. Vec bude riešená v super rýchlom konaní," dodala Kováčiková.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM